Microsoft Office 2016 - már a tarkónkon a lehellete

2015-09-13 15:01:38

Egy ideje már használhatjuk a Microsoft Office 2016 próbaverzióját, hiszen folyik a nyilvános tesztelés, ám most a cég hivatalosan is kijelentette, még ebben a hónapban véget érhet a tejes verzióra való várakozás.

Mint arról már értesülhettetek Mac-re már megjelent a programcsomag, ám e hónap 22-én elrajtol a Windows-os változat is. A vállalati verziót használóknak a rossz hír, hogy nekik október 1-ig várniuk kell.

Hogy mi lesz az árcédulán feltüntetve, ezt még sajnos nem tudni, viszont mint kiderült, az Office 2016 megjelenésén felül az Office 365 is kap egy komolyabb frissítést. Ez az E5 névre keresztelt csomag a második negyedévre (Microsoft üzleti év) vonatkozik, így körülbelül valamikor október-december környékén számíthatunk rá. A cég komolyabban kidolgozott, ám ezzel együtt egyszerűbb formázási és szerkesztési lehetőségeket ígér minden platformon, valamint könnyen mozgatható dokumentumokat számítógépek és mobileszközök között. Mi több, mint kiderült, egy dokumentumot egyszerre több felhasználó is szerkeszthet majd.

ms_touch_apps2

Természetesen nem fog akkora felhajtást kavarni a megjelenés, mint nemrég a Windows 10 bemutatása, ám nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy nem olyan kis válltozások és újítások ezek, mi több, ez lesz az elsőő, ténylegesen a Windows 10-re optimalizált Office programcsomag.

vissza