Ilyen lehet a jövőre debütáló mobilok kijelzője

2016-10-11 19:02:12

Mindig megy a huzavona, hogy a mobilok kijelzői körül túl nagy a káva, pedig a keret lefaragásával a nagyobb kijelző ellenére is kompaktabb modellek dobhatók piacra. A Sharpnál még tovább gondolták a dolgot, és egy káva nélküli képernyővel szerelt prototípust mutattak be.

 

Most zajlott le Japánban a Ceatech 2016 kiállítás, aminek keretében megannyi innovatív eszközt mutattak be. A Sharp is egy egészen különleges megoldással rukkolt elő, a Corner R névre keresztelt mobil prototípus ugyanis új szintre emeli a káva nélküli kijelző fogalmát, hiszen az alsó sáv kivételével tényleg széltől szélig ér a képernyő.

Sharp Corner R

Nem ez az első, hasonló megoldást követő modell, 2014-ben ugyanis piacra lépett a világ első, keretmentes megjelenítővel szerelt telefonja, az Aquos 305SH. A mostani prototípus azzal tesz rá még egy lapáttal az elődre, hogy a szélek felé ívelődik a panel, ezáltal egyrészt irtó jól néz ki, másrészt pedig még jobban kezelhető.

Sharp Corner R

Legalábbis elvileg, a Sharp ugyanis vitrinben tárolta vívmányát. A Free-Form Display technológiát használó kijelző előnye, hogy segítségével el lehet térni a téglalap formától. A japán gyártó IGZO panelt használt, ami akár 1000 ppi-s képpontsűrűséget is garantál, igaz, a megtekinthető modell még „csak” 1080 x 1920 pixelt jelenített meg 5,2 hüvelyken.

Sharp Corner R

A Corner R 90 százalékos előlap / kijelző aránnyal kecsegtet, a techóriás szerint ennél semmi értelme nincs jobb eredményre koncentrálni, mert akkor már kényelmetlen lesz kézben tartani a telefont. Pedig filmekben már láttunk ilyet, sőt, áttetsző készüléket is. Na majd pár év múlva.

vissza