Itt van Elektra, a Kodak fotózásra kihegyezett mobilja

2016-10-21 13:56:24

Bemutatkozott a Kodak Elektra, aminek célközönségeét a fényképezésért rajongó felhasználók adják. Az elődmodellel ellentétben most sokkal jobb a belső, és egész csinosra sikeredett a külső is, tényleg egy kompakt gépre hajaz a mobil.

 

A Kodak már egyszer megreformálta a piacot, bár ezt nem a mobiltelefonokkal, hanem a fényképezőgépekkel sikerült elérniük. Első telefonjuk egyáltalán nem aratott osztatlan sikert, pedig a Bullitt céggel összeállva (a CAT is partnerük) volt potenciál benne. Most viszont még nagyobb hévvel esnek neki a konkurenciának, az év további részében ugyanis érkezik az Elektra, amit nem meglepő módon a fotózásra hegyeztek ki.

Kodak Elektra

A Kodak nem az Apple, a Samsung, vagy éppen a Google ellenfele kíván lenni, inkább azokat a felhasználókat célozza, akik már rendelkeznek DSLR géppel, de szeretnének meggyőződni arról, hogy telefonnal is lehet jó képeket lőni. Az Elektra (ami az 1941-es gépről kapta a nevét) egy 21 megapixeles, f/2.0-s rekesztértékű, optikai képstabilizátorral ellátott hátlapi, és egy 12 megapixeles, f/2.2-es rekesztértékű fényképezővel rendelkezik.

Az előlapon egy 5 hüvelykes, Full HD felbontású IPS kijelző tündököl, amit egy MediaTek Helio X20 chipset hajt meg, köszönhetően a tízmagos processzornak és a 3 gigabájtnyi rendszermemóriának. A készüléken Android 6.0 operációs rendszer teljesít szolgálatot.

Kodak Elektra

A Lowlight HD szenzorhoz tartozó kameraszoftverben olyan finomságok vannak, mint a manuális mód, a nosztalgikus videofelvétel, a 4K videózás, vagy éppen a panoráma és a közeli mód. A 3000 milliamperórás akkumulátorral, USB Type-C porttal ellátott mobil 449 fontba kerül majd, ami járulékos költségek nélkül átszámolva 155 ezer forintot jelent.

vissza