Visszahívják az összes Note7-et, szünetelnek az eladások!

2016-09-03 21:31:16

A Samsung Galaxy Note7 egy kiváló telefon, mely minden téren a csúcskategóriát képviseli: IP68-as védettség, kiváló üzemidő, bivalyerős hardver, szuper kamera. Csak ez mind semmit sem ér, ha töltés közben egyszer csak kigyullad a telefon. A gyártó precedens értékű tettet hajt végre: visszahív minden telefont.

 

Az utóbbi időben egyre több olyan videó és kép látott napvilágot, amin egy éppen lángra kapó, vagy már kiégett Note7 látható. Ezek a Samsunghoz is eljutottak, a gyártónál azonnal megkezdték a hiba kivizsgálását, aminek egészen kivételes végeredménye lett: minden készüléket visszahívnak, méghozzá globálisan. A dél-koreaiak a lehető leggyorsabban biztosítják a cserét, az eladásokat azonban szüneteltetik.

Samsung Galaxy Note7 tiltás

Koh Dong-jin, a Samsung telefonokért felelős elnöke szerint egymillió eszközből mindössze huszonnégyet érint a probléma, ám egyáltalán nem mernek kockáztatni. A hivatalos állásfoglalás itt olvasható:

"A Samsungnál elkötelezettek vagyunk, hogy a lehető legmagasabb minőségű termékeket biztosítsuk, a felhasználói visszajelzéseket pedig komolyan vesszük. A Note7 kapcsán felmerülő bejelentéseket kivizsgáltuk, és az akkumulátorcelláknál meghibásodást találtunk. Pár nappal ezelőttig 35 esetben jelentettek ilyen problémát, azon vagyunk, hogy a partnerekkel együtt megtaláljuk a hibás készülékeket, ám a biztonság az elsődleges a cég számára, így az eladásokat felfüggesztettük. Akik már megvásárolták a terméke, nekik heteken belül új mobilt biztosítunk. Sajnáljuk a kellemetlenségeket, de továbbra is bízunk a minőségi modellekben, a cserét pedig a lehető leggyorsabban megpróbáljuk lefolytatni."

Ugyan hivatalosan a Samsung felel az akkumulátorcellák fejlesztéséért, a gyártást más cégeknek adták ki, állítólag ezek közül az egyik felelős a történtekért. A részvények a hír következtében azonnal elkezdtek esni, és valljuk be, a lehető legrosszabbkor jött ez a vállalatnak, hiszen az iPhone 7 elleni versenyben egy ilyen csorbát nehéz kiküszöbölni.

vissza