Hivatalos: teljesen leállítja a Note7 gyártását a Samsung

2016-10-11 18:26:57

A Samsung Galaxy Note7 az idei év koronázott mobilkirálya... lehetett volna. De csak volna, ugyanis a számos felgyulladás, konstrukciós hibára fényderülés és akkumulátor probléma után a gyártó úgy döntött, végleg leállítja az értékesítést és a gyártást.

 

Úgy tűnik, a Samsung csúcstelefonjának, a Galaxy Note7-nek a szappanoperája most ért csúfos véget. Ugyan a megjelenés után még minden lap és újság az egekbe emelte a dél-koreaiak zászlóshajóját, nem sokkal később kiderült, hogy nagyon elhamarkodott volt a készülék istenítése.

Az akkumulátor gyártását ugyanis két partner vállalta magára, melyből az SDI által fabrikált megoldással valami nagyon nem volt rendben, ezért töltés, de akár szimpla működés közben is képes volt a telefon túlmelegedni, füstölni, több esetben pedig kigyulladni. Első körben a Samsung azonnali csereprogrammal állt elő, Kína kivételével, az ottani modelleket nem érintette a baj, mindenhol visszahívást rendelt el a cég. Most már a világ legnépesebb országában is visszahívja az összes eszközt a cég.

Nem sokkal később viszont kiderült, hogy a cseretelefonok sem bírják a strapát, ráadásul már a repülőgépekre sem engedtek fel bekapcsolt Note7-eket, amit a pilóták minden járatnál be is mondtak. A végső döfést viszont az vitte be a dél-koreai vállalat szívébe, hogy az új mobilok merültek, melegedtek, és ismét lángra kaptak, ezt pedig a Samsung sem nézhette tétlenül, így hivatalos közleményben tudatták, véglegesen beszüntetik a Galaxy Note7 értékesítését, gyártását.

Samsung Galaxy Note7

„Az illetékes hatóságokkal szorosan együttműködve vizsgáljuk ki a Galaxy Note7-tel kapcsolatos eseteket. Mivel a felhasználók biztonsága továbbra is mindennél fontosabb számunkra, a Samsung valamennyi szolgáltatót és értékesítő partnert arra kér, hogy szüntesse be a készülék forgalmazását és állítsák le a csereprogramot, ameddig a vizsgálat zajlik.

Az elhivatottságunk töretlen, az együttműködés garantált az illetékes szervekkel, minden lépést megteszünk, hogy pont kerüljön az ügy végére. Minden eredeti és kicserélt Galaxy Note7 felhasználót arra kérünk, hogy kapcsolja ki a telefonját és próbáljon meg a rendelkezésre álló lehetőségek közül választani (általában pénzvisszafizetés vagy más eszköz biztosítása).”

A Samsung helyzetét tovább nehezíti, hogy a Note7 botrány miatt közel 17 milliárd dollárral csökkent a vállalat értéke, a részvények pedig a leállítás hatására 8 százalékot zuhantak.

Hatalmas blama, amihez hasonló még nem fordult elő, mióta az okosmobilok berobbantak a köztudatba. Vajon a Samsung képes lesz visszanyerni a vásárlók bizalmát, vagy ez jelenti az első és egyben utolsó szöget a gyártó koporsóján?

vissza