Megjelent a Starfield májusi frissítése

2024-05-17 16:57:00

Mától elérhető a Starfield legújabb frissítése, benne új funkciókkal és fejlesztésekkel az általános játékélményhez. Többek között részletes felszíntérképekkel, új játékmeneti nehézségi beállításokkal, rugalmasabb hajó-testreszabási lehetőségekkel, új megjelenítési beállításokkal Xbox Series X-játékosoknak. A felszíntérképek fejlődtek, és a felszínpontokat terepjelölések váltották fel. A jelölések és a vizuálisan megjelenített lényeges tereptárgyak együtt sokkal könnyebbé teszik a navigációt és a helyszínek megtalálását.Továbbá új jelölők készültek a nagyobb városokhoz, hogy látható legyen a kereskedők pozíciója, és minden ilyen jelölő gyorsutazási pontként is működik. A játékos azonnal eme helyszínekre ugorhat szkenneréről vagy a felszíntérképről.

Az új frissítés a játékélményben is nagyobb szabadságot és rugalmasságot hoz a játékosok számára. Mostantól állítható az árusok kreditmennyisége és szállítókapacitása, valamint a játékosok a kelléktárban bárhol elérhetik hajójuk rakományát. A nehézség finomhangolásához új túlélési funkciók kerültek hozzáadásra, például állítani lehet az élelem és a környezeti veszélyek hatásain. Az új harcbeállításokkal megoldható például, hogy az űrcsaták nehezebbek, a gyalogos lövöldözések könnyebbek legyenek. Végül a Very Hard szint fölé érkezett egy új, Extreme szint is. Ezeknek beállítások hangolásával a játékos által legjobban szeretett játékstílusra lehet koncentrálni. A Starfieldben a játékos hajója az otthona. A májusi frissítés bővíti a hajók belső testreszabási lehetőségeit. Vannak már teljesen üres, díszítésre váró lakómodulok, melyekkel még egyedibbé teheted hajód elrendezését, és ajtónyílásból is több lett.

Az Xbox Series X-játékosok most már eldönthetik, hogy a vizuális minőségre vagy a teljesítményre koncentrálnak. Mindkettőhöz ajánlott egy változó frissítési gyakoriságú (Variable Refresh Rate, VRR) megjelenítő, mely legalább 120 Hz-en fut.

  • A képkocka-célsebesség: 30, 40, 60 vagy korlátlan képkockasebességek közül választhatsz VRR-megjelenítőkön. Amennyiben VRR-megjelenítő hiányában legalább 120 Hz-en fut a monitorod, 30 és 60 között választhatsz. Alkalmanként szaggatás, képszakadás jelenhet meg, ha a 60-as értéket választod egy nem VRR kijelzőn.
  • Priorizálás: A játékos immár eldöntheti, hogy képminőségre vagy teljesítményre koncentrál, miközben próbálja fenntartani a képkocka-célsebességet. Teljesítmény mód javasolt, ha 60 vagy afeletti képkockasebességet választasz. A látvány priorizálása megtartja a legmagasabb felbontást és a speciális effektusok, világítás és tömeg teljes részletességét. A teljesítmény választása csökkenti a belső teljesítményt és a speciális effektusok, a világítás és a tömeg részletességét. Mindkét módban dinamikusan változhat a belső felbontás, ha a jelenetek vagy az akció sűrűbbé válnak.
  • Vertikális szinkronizálás: A játékos mostantól be- és kikapcsolhatja a vertikális szinkronizálást. A kikapcsolás leválasztja a játék képkockáit a monitor frissítési gyakoriságáról, és képszakadást okozhat. A bekapcsolás a monitor frissítési gyakoriságához igazítja a képkockasebességet, elkerülve a képszakadást, de csökkentve a képkockák számát.

A Bethesda Game Studios játékainak legendás újrajátszhatósága a Starfieldre is vonatkozik, melyben az univerzum még inkább kitágul a New Game Plus funkcióval. Mostantól, miután a játékosok beléptek a Unitybe, lehetőségük lesz megváltoztatni külsejüket és tulajdonságaikat. Ezzel a játékos lehetőséget kap, hogy vizuálisan tovább finomítsa karakterét, és minden végigjátszással más-más játékstílusban próbálkozzon. A májusi frissítés nagyobb újdonságai mellett számos kényelmi fejlesztéssel is találkozhatunk, amilyen a párbeszédkamera kikapcsolásának lehetősége, hogy a játékos választott perspektívájából nézhesse végig a jelenetek alakulását. Új fülek jelentek meg a container és narter menükben is, megkönnyítve a navigáció átláthatóságát, amikor gyorsan végiglépteted a menüket.

Nagyszabású funkciók várnak a látóhatáron, köztük egy szárazföldi jármű a bolygók felderítésének megkönnyítéséhez, hivatalos moddolási támogatás a Starfieldhez, és a hatalmas Shattered Space kiegészítő. Figyeld az ezekről szóló híreket az eljövendő hónapokban!

vissza