Guillermo del Toro: Egy elborult elme lenyűgöző alkotásai

2016-02-23 17:40:09

-82d7bec0-d4e7-4975-8898-1ae1a5de071c

Pokolfajzat (Hellboy)

A Guillermo del Toro tollából és rendezésében született pokolian jó filmben Hellboy-t (Ron Perlman) – akit arra teremtettek, hogy a gonoszt szolgálja – megmentik náci „gazdáitól” és segítenek kibontakoztatni telepatikus képességeit, hogy azt a jó védelmében használja. A piros testű, nagydarab, önimádó antihősnek mindig helyén van a szíve, és ezt a 2004-es debütálást követően két év múlva, a második epizódban újfent megmutatta. Figyelem, a hírek szerint már készül a Pokolfajzat harmadik része!

Faun labirintusa (El laberinto del fauno)

Mit tehet a polgárháború utáni Spanyolországban egy fiatal lány, akinek szadista mostohaapja Francót szolgálja, és aki nem lát kiutat a szenvedéseiből? Új otthona mögött felfedezett labirintusba, és egy még talányosabb, bizarr mesehősökkel teli világba menekül, ahol egy mágikus királyság elveszett hercegnőjének képzelheti magát. Mindez csak álom vagy maga a valóság? Az igazságért Oféliának három próbát kell kiállnia, de ami a Faun labirintusában vár rá, arra senki nem készítette fel.

the-hobbit-an-unexpected-journey-trailer-movie-trailer-01

A hobbit: Váratlan utazás (The Hobbit: An Unexpected Journey)

A hobbitok saját, külön bejáratú története hatvan évvel A gyűrűk ura-trilógia eseményei elé repíti vissza a nézőt Középföldére. Zsákos Bilbót meggyőzi Szürke Gandalf, hogy kísérje el a tizenhárom törpét és szerezzék vissza a Magányos Hegyet Smaugtól. A Martin Freeman főszereplésével készült mozit már csak azért is érdemes megnézni, mert 2012 negyedik, és minden idők 18. legmagasabb filmes bevételét produkálta.

Tűzgyűrű (Pacific Rim)

A 2013-as produkció a klasszikus értelemben vett fantasy-ből az űrbéli kalandok világába kalauzol. Ebben a végletekig eltúlzott sci-fiben del Toro minden eddiginél rémisztőbb szörnyeket vitt a filmvászonra, amelyek a Csendes-óceán mélyén nyílt átjárón keresztül viszik közelebb a Földet az apokalipszishez. Itt már csak a neuronhidakkal összekapcsolt pilóták által irányított gigantikus robotok segíthetnek.

Crimson Peak

Bíborhegy (Crimson Peak)

Az elmúlt évek egyik legzseniálisabb, legintelligensebb ijesztgetős filmje, vagyis a horror műfaj rajongói számára kötelező darab! Egy családi tragédiát követően a fiatal, túlérzékeny írónő (Mia Wasikowska) figyelmét felkelti a jóképű angol lord (Tom Hiddleston), aki megkörnyékezi a szépséget. A lánykérést gyors házasságkötés követi, ami után egy romos, zárt ajtókkal és titkokkal teli kastély falai közé költöznek - csakhogy a kúriában ott él a lord vénkisasszony nővére (Jessica Chastain) is! Bár a halott édesanyja szelleme óva inti a főhősnőt a két testvér egyre nagyobb befolyásától, ám a teljesen összezavarodott ifjú hölgyet egyre mélyebbre rántja az érzelmi örvény, és a végzetét nem kerülheti el. Vagy mégis?

 

A Bíborhegy február 23-tól DVD-n, Blu-rayen és a 3D változatot is tartalmazó steelbook kiadásban is kapható a Bontonfilm Magyarország forgalmazásában.

 

vissza