Dupla kijelző, dupla kamera - frankó lett az LG V20

2016-09-07 16:41:14

Az LG nem a berlini IFA kiállítást választotta, hogy leleplezze legújabb csúcskészülékét. Az eredmény ettől függetlenül kiváló lett, a V20 minden téren az idei év egyik legjobbja. De vajon mire megy majd a konkurensek ellen?

 

Bemutatkozott az LG idei évre szánt második zászlóshajója, a V20, ami nem meglepő módon a V10 örökébe lép. Több mindent tovább is visz az előd után, ilyen például az előlapon található dupla kijelző. A nagyobbik 5,7 hüvelykes, és 1440 x 2560 pixelt jelenít meg, a kisebbik pedig 160 x 1040 képpontos, itt az értesítéseket, a legutóbb megnyitott alkalmazásokat és néhány fontos információt láthatunk. Mindkettő IPS technológiájú, vagyis azért az állandó működés komoly hatással lehet az üzemidőre.

LG V20

Nemcsak képernyőből, hanem kamerából is kettőt kapott a V20: a hátlapon van egy f/1,7 rekeszértékű, 16 megapixeles, lézeres és PDAF-autofókusszal megtámogatott elsődleges, valamint egy 8 megapixeles, 135 fokos nagy látószöget garantáló, fixfókuszos egység. Van optikai képstabilizálás, sőt, már EIS is, így a giroszkóp is segítséget nyújt a remegések ellen. Videókat maximum 4K-ban lehet rögzíteni, szelfizésre az 5 megapixeles modul használható.

A hardveres erőforrást a négymagos processzorral ellátott Snapdragon 820 chipset biztosítja, rendszermemóriából 4 gigabájt jutott, adattárolóból pedig 64 gigabájt. Szerencsére a microSD bővíthetőségről sem kell lemondani: maximum 2 terabájttal egészíthetjük ki a belső tárolóegységet. Van ujjlenyomat-olvasó, ez a hátlapon fellelhető bekapcsológombba került, elég csak megérinteni, és a képernyőt máris feloldjuk.

LG V20

Az alumínium és üveg borítás megfelel a MIL-STD-810G katonai szabványnak, így az ütéseknek is ellenáll, bár nem közölték, milyen mértékben. IP-védettséget viszont nem kapott a telefon, szóval nem árt vigyázni, nehogy megúsztassuk a telefont.

Jó hír, hogy immár 3200 milliamperórás akkumulátort pakoltak a hátlap alá, és bár bőven vannak már ennél nagyobb kapacitású telepek is a piacon, a V20-ban lévő cserélhető, ami lassan unikumnak számít. A mobil mindent tud, amit adatkommunikációs szempontból elvárnánk: 802.11a/b/g/n/ac-s WiFi, Bluetooth 4.2, GPS (GLONASS és Beidu), NFC, infraport.

LG V20

A V20-nak két nagy ütőkártyája is van még, az egyik az Android 7.0 Nougat operációs rendszer (és az LG UX 5.0+ felület), a másik pedig a multimédiás képességek új szintje: a Sabre ES9218, 32 bites zenei modul, a veszteségmentes hangfelvétel, a Quad-DAC erősítő, vagy a korrekt hangzást ígérő, ám csak egy darabból álló hangszóró.

Az LG újdonsága szeptember végén debütál Amerikában, sajnos Európába, így Magyarországra sem érkezik a közeljövőben, persze ez még változhat, mindenesetre a G5 igencsak alacsony eladási mutatója után nem ártott volna egy ilyen kiváló terméket piacra dobni az öreg kontinensen.

vissza
Legolvasottabb cikkek