Brutális AIO hűtéssel támad az NZXT

2017-04-12 22:25:40

Akár 40%-os hőmérsékletcsökkenés!


 

Az NZXT még 2014-ben mutatott nagyot a Kraken G10 AIO hűtéssel, mikor is egy egyedi folyadékhűtő konzolt kombinált a ventilátoros megoldással. Ezúttal ennek egy újabb verzióját, a Kraken G12-t mutatta be. A gyártó szerint akár 40%-os hőmérsékletcsökkenést is eredményezhet. A PCGamer tesztjei alapján egy GTX 1080 Founders Edition-re szerelve 80-ról 45C°-ra volt képes lehűteni azt egy Kraken X42-höz csatolva a gyári szereléshez képest.

nzxt kraken

Minden játékos álma, hogy kedvenceit mindenféle teljesítmény-veszteség nélkül futtathassa. Bár a grafikus kártyák rengeteget fejlődtek az utóbbi időben, a hűtési rendszerek még mindig nem ütik meg a folyadékhűtések szintjét. Ennek apropóján döntött úgy az NZXT, hogy egy könnyebben telepíthető, szélesebb támogatással rendelkező terméket bocsát piacra.

nzxt kraken

A Kraken G12 önmagában elég olcsó (mindössze 30 dollár), viszont ha nincs egy meglévő AIO-od, további költségek lépnek fel. Tekintve, hogy az X42 jelenleg 130$-os áron van a piacon, ha ezt válasszuk, ez 160-at jelent. Van azonban más lehetőség is, hiszen saját termékeken kívül a Thermattake, az Antec, a Corsair és a Zalman megoldásai közül is rengeteget támogat. A teljes listát és további információkat a hivatalos honlapon találhatjátok.

vissza