Bejelentésre került az Acer okostelefonja: Liquid Jade Primo

2016-01-09 11:10:47

Az Acer bejelentette az új Liquid Jade Primo-t, amely egy 5.5 col képátlós prémium okostelefon Windows 10 operációs rendszerrel.


 

 

A Liquid Jade készülék hihetetlenül rugalmas produktivitást garantál mindazoknak, akik előnyben részesítik munkavégzésük révén a Windows 10 univerzális applikációit. Ezáltal PC-s élmény érhető el, főként, ha a készüléket nagyobb kijelzőhöz csatlakoztatjuk.

 

Díjnyertes kecses dizájn

Az Acer Liquid Jade Primo a dínyertes Liquid Jade dizájnnal lett felruházva, amely kecses és vékony egyben, ergonomikusan kialakított hátlappal annak érdekében, hogy tökéletesen simuljon a kézbe. Bírja a strapát is, hiszen 2.5D Corning Gorilla Glass kijelzőt kapott a termék. A hátsó és az első fedlapok finom, hajhullámra emlékeztető kialakítást kaptak pluszban, erőteljes gyémánt sziluettet mintázó vonalakkal, még egyedibbé téve a küllemet. Mindazonáltal a Liquid Jade Primo kifejezetten egyedi és elegáns is.

acer_liquid_jade_primo_press_image

Multitasking a középpontban

Egy USB Type-C monitorral, egyéb vezetékmentes kijelző összetevőkkel, vagy egy kijelző dokkolóval a Liquid Jade Primo tökéletes PC élményt tud nyújtani a felhasználóknak külső kijelzővel, valamint Windows 10 alkalmazásokkal.

Innentől fogva a telefon érintőpadként és virtuális billentyűzetként is működtethető, de külső billentyűzet és egér is gond nélkül csatlakoztatható az eszközhöz.

  • Az okostelefon tehát csatlakoztatható tévéhez, monitorhoz: így akár utazásaink során egy szállodában is kiterjeszthetjük termelékenységünket hatékonyan, így a nehezebb és helyigényesebb laptopot akár otthon is hagyhatjuk.
  • Ha prezentációt tartunk, és vetítésre van szükség, semmi akadálya: pillanatok alatt összekapcsolható a telefon egy projektorral, vagy nagyobb képernyővel, elegendő csak Presenter View módba kapcsolnunk.
  • Médiatartalmak lejátszása azonnal – videók, fotók a televízióra, de közben akár más applikációt is használhatunk párhuzamosan.

A Liquid Jade Primo lenyűgöző 5.5 col képátlós full HD AMOLED kijelzővel bír, amely 100 százalékosan támogatja az NTSC színképzést is, 10000:1 kontrasztaránnyal, valamint 176 fokos betekintési szöggel. A hexa-core Qualcomm Snapdragon 808 processzor 3GB RAM-mal és 32GB ROM-mal masszív teljesítményt garantál, mindent megadva ahhoz, hogy multitasking feladatokat végezzünk az eszközzel. Ebben nyújt plusz segítséget az LTE Cat. 6 és 802.11ac MIMO csatlakoztathatóság is. A 21 megapixeles, f/2.2 autofókuszos hátlapi kamera dupla LED-es vakuval rendelkezik, de kapunk 4K (3840x2160) támogatást is a videofelvételekhez. Az előlapi kamera 8 megapixel felbontással kecsegtet (f/2.2), széles látószöggel, akár 84 fokig – de ha 1080p full HD streamet szeretnénk küldeni, az sem jelent gondot.

Acer-Liquid-Jade-Primo

Tökéletes tervezés

Ahhoz, hogy le lehessen csökkenteni azt a hőtermelést, amelyet a multitasking eredményez, a Liquid Jade Primo-hoz egy teljesen egyedi és fejlett hűtésrendszert kellett létrehozni, mely optimálisan vezeti el a hőt a processzortól, és hűvösen tartja az egész hátlap felületét.

A vékony kialakítás egyik további részlete a Liquid Jade Prima antennája, amelyet direkt lézerrel alakítottak véglegessé (LDS), lehetővé téve, hogy az antenna még jobban illeszkedjen a hátlaphoz. Még egy dolog hozzátartozik a vékonyság megőrzéséhez, mégpedig az on-cell touch technológia: itt az érintőképernyő üveglapja lett vékonyabb, a felületbe integrált kiegészítőkkel – tehát vékonyabb let az üvegfelület is.

 

Szórakoztatás, biztonság és eszköz menedzsment

A BitLocker technológia segítségvel a Windows 10 alapú Liquid Jade Primo teljes védettséget ad a felhasználóknak, speciális titkosítási rendszerével. Ez vonatkozik a belső memóriára, a háttértárra, online és offline felhasználásra egyaránt. Természetesen a tervezésnél gondoltak a céges felhasználásra is, hiszen az Open Mobile Alliance Management v1.2 verziója is rendelkezésre áll – a céges adatok, részletek is nagyban megvédhetőek ezen opció közbenjárásával.

vissza