Az íriszfelismerés lehet az LG G6 nagy erőssége

2016-11-02 17:19:30

Mivel az LG G5 messze a várakozások alatt szerepelt, a dél-koreai gyártó a hírek szerint mindenképpen elveti a moduláris dizájnt. Egy újfajta biometrikus szenzor azonban a jövő évi csúcsmodellben debütálhat.

 

Az LG ugyan egész stabil pénzügyi mutatókkal büszkélkedhetett az előző negyedévben, a mobilos divízió mégsem teljesített olyan jól, hiszen a G5 iránti igények egyáltalán nem érték el a cég várakozásait, és a V20 sem érkezik egyelőre Európába, pedig pont ezért nagyon szükség lenne rá. A dél-koreaiak viszont inkább a jövőre debütáló G6-tal próbálnák meg visszacsábítani a vásárlókat, amibe a hírek szerint már íriszfelismerő is kerülhet, akárcsak a Samsung Galaxy Note7-be, ami a hibás akkumulátorok miatt óriásit bukott.

LG Innotek

A Samsung visszavont zászlóshajójában nem működött rosszul a biometrikus szenzor, ám egy fokkal kényelmetlenebbül oldották meg, mint az ujjlenyomat-olvasót. Kérdés tehát, hogy az LG mire megy majd a fejlett rendszerrel. A pletykák szerint a modult az Innotek gyártja majd, igaz, a vállalattól közben igyekeztek határozottan cáfolni az értesüléseket.

Az biztos, hogy a G6 már nem lesz moduláris, egyáltalán nem jött ez be a felhasználóknak, az S7 és az S7 edge sokkal előremutatóbb szolgáltatásokkal kedveskedett (vízállóság, AMOLED kijelző, kiváló hardver és kamera). Most viszont nagy lehetőség előtt áll az LG, valamint a többi gyártó, hiszen a Samsung hírnevét megtépázta a Note7 botránya, talán egy jó ideig vissza nem térő alkalmat kínálva ezzel a konkurenseknek.

vissza