Az Android a mobilos piac 88 százalékát uralja

2016-11-03 15:47:46

A Strategy Analytics már számos alkalommal közölt érdekes kimutatásokat. Most az operációs rendszerek részesedését vették górcső alá. Az Androidnak szinte behozhatatlan az előnye.

 

Ismét piackutatást végzett a népszerű Strategy Analytics - most éppen azt vizsgálta a cég, hogy a világon forgalomban lévő okostelefonokon milyen operációs rendszer fut. A 2016-os év harmadik negyedévében az Android 88 százalékos részesedéssel toronymagasan a dobogó legmagasabb fokán állt, ráadásul 3,9 százalékot tudott erősödni egy év alatt.

iOS vs Android

Ezzel ellentétben az iOS-nek már kisebb piaci szelettel kell beérnie, mint egy esztendővel korábban, ugyanis az Apple operációs rendszere 13,6 százalékról 12,1 százalékra esett vissza. Összességében tehát az Android 10,3 százalékos éves növekedést, az iOS viszont 5,2 százalékos hanyatlást könyvelhetett el.

„Az Android marginális mértékben tudott erősödni legfőbb konkurenséhez képest” - nyilatkozta Neil Mawson, a Strategy Analytics igazgatója. Az iOS kisebbfajta gyengélkedésének oka egyébként, hogy Kínában és Afrikában nem ment olyan jól az Apple-nek.

A többi rendszer már csak a „futottak még” kategóriába fért be, mind a BlackBerry, mind pedig a Windows (Phone) és a Tizen elenyésző piaci szeletettel rendelkezik, és valószínűleg ez a közeljövőben sem fog pozitív irányba változni.

vissza
Legolvasottabb cikkek