ADATA SE730 Külső SSD Teszt

2020-03-11 13:46:00

Az ADATA jelenleg az egyik piacvezető gyártó mely USB Flash, memóriakártya és különböző hordozható meghajtókra szakosodott. A céget 2001-ben alapították és a kezdetekben mindössze 20 alkalmazottja volt. A vállalat fejlődését és elhivatottságát mi sem jellemzi jobban, hogy több nemzetközi elismerést és díjat is magáénak tudhat. Többek között National Silver Award of Excellence in Taiwan, Japan’s G-MARK (Good Design Award), CES Innovations Award in the U.S., iF Design award, red dot design award in Germany.

A mai világban ha valaki külső adathordozót szeretne rengeteg választása van. Pendrive, külső merevlemez vagy külső SSD. A régebbi adathordozókat is felvehetném a listára ( CD, DVD, BlueRay ), de szándékosan nem teszem. Manapság ha lassan is de eljutunk oda, hogy aki teheti már nem is használ optikai meghajtót, hiszen mi sem kényelmesebb annál, minthogy egyszerűen USB porton keresztül csatlakoztat egy külső meghajtót és bármilyen segédprogram nélkül egyszerűen és gyorsan másolhatja a fileokat.


SE760

Sok időt nem fogok azzal tölteni, hogy ecseteljem a meghajtó kinézetét. Van akinek tetszik majd és lesz olyan akinek nem. Mint ahogy már olyan sokszor most is a burkolat alatt van a lényeg. Az SE760 USB 3.2 Gen 2 csatolóval és type-c konnektorral is felszerelték így a gyártó állítása szerint akár 1000 Mb/s adatátviteli sebességre is képes.


A gyártó értékeit nem tudtuk ugyan kihozni, de megközelítettük azt.

vissza
Legolvasottabb cikkek