Acer Switch 12 S - mindennapi használat, nem mindennapi dizájn

2016-01-10 10:33:03

Az Acer bemutatta legújabb fejlett technológiájú prémium modelljét, a díjnyertes Aspire Switch 2 az 1-ben notebook család legújabb tagját, a Switch 12 S-t (SW7-272). Az eszköz a modern dizájnt kombinálja a legújabb technológiákkal. Ide tartozik például az Acer ExoAmp WiFi antenna, amely az új Acer Snap Hinge Gold zsanérok borítása alatt bújik meg.


 

 

Az Acer Switch 12 S 12.5 col képátlóval rendelkezik, és egy rendkívül rugalmas 2 az 1-ben tematikára épül. Természetesen a legújabb Windows 10 rendszert kapta az eszköz, valamint négy módozatban dolgozhatunk vele: notebook, tablet, kijelző és sátor mód. Ezáltal ideális eszközre lelünk benne, kiváltképp ha termelékenységről, tanulásról, munkáról vagy akár játékról van szó. A termék hatodik generációs Intel Core processzorokat kapott.

„A technológia és dizájn fúziója az Acer Aspire Switch 12 S esetében egyértelműen a 2 az 1-ben vonalunkra koncentrál” – nyilatkozott Jerry Kao, az Acer notebook üzletágának elnöke. „Az Acer Aspire Switch 12 S új dizájnelemeket hoz, mellé rengeteg kiegészítővel, prémium, modern küllemmel, úgy, hogy az a mindennapi kívánalmaknak maradéktalanul megfeleljen.” – zárta mondandóját Kao.

1978100_6

Prémium kialakítás, fejlett technológia

Az elegáns anonizált aluminium tokozás összesíti a kecses, modern eleganciát az innovatív technológiával. Az új rögzített Acer ExoAmp antenna diszkréten let beágyazva a fém burkolat alá optimális WiFi teljesítményt garantálva, míg az eszköz kényelmesen hordozható, és mellé jól is néz ki. Ez az innovatív antenna észrevétlen, a rendszerzajokat jól szűri ki, a 802.11 b/g/n/ac WiFi és a 2x2 MIMO nemcsak háromszor gyorsabb a hagyományosnál, de sokkal stabilabb is. A borítás pedig szintén meggyőző, hiszen gyémántmintázatú, letisztult.

Az Acer Snap Hinge Gold a harmadik generációja a népszerű Acer Snap Hinge-nek, masszív, stabil és biztonságos mágneses csatlakozású zsanérokkal és dokkolóval garantálja a hatékony felhasználást. 6Gps adatátvitel garantált, így nem tapasztalunk lagot, elcsúszást, s mindezek mellett még USB 3.0 átviteli lehetőséget is kapunk. A billentyűzet töltése is egyébként a zsanérokon keresztül megy végbe, úgyhogy ehhez külön kábelre nincsen szükség.

Az Acer Aspire Switch 12 S fel lett szerelve a Thunderbolt 3 technológiával is, mely USB C csatlakoztatással akár 40 Gbps adatátviteli sebességet is lehetővé tesz. Ez már elegendő ahhoz, hogy akár külső HD kijelzőre kössük az eszközt, akár 2 4K képes modellel párhuzamosan. A Thunderbolt 3 ezen felül még erőteljesebb grafikus megjelenítést is lehetővé tesz, ehhez az opcionális Acer Graphics Dock érkezik segítségünkre. A fejlett Intel RealSense kamera (R200) a tablet hátlapján található, garantálja, hogy a felhasználók jó minőségű képeket, beleértve 3D modellgenerálós anyagokat is rögzítsenek.

acer-aspire-switch-12-s-4

„Az Acer Aspire Switch 12 S egy tökéletes példa arra, hogy az innováció teret nyert a 2 az 1-ben kategóriában is. A hatodik generációs Intel Core M processzor remekül illeszkedik a vékony és könnyed dizájnhoz, hihetetlen teljesítményt nyújtva hosszú akkumulátor rendelkezésre állással” – jelentette ki Navin Shenoy, az Intel mobil platformjának egyik első embere. „Ugyebár a Thunderbolt technológia is be lett ágyazva, ez most a leggyorsabb és legstabilabb kapcsolódási fajta, de a RealSense kamera is tökéletes a 3D szkeneléshez, illetve a valósághű fotók, videók készítéséhez. Mindezt úgy, hogy bármikor magunkkal vihetjük” – tette hozzá.

A lenyűgöző 4K-s 12.5 col képátlós megjelenítőjével a Switch 12 S remekül helyt áll, ha szöveg, grafika és egyéb összetettebb felbontást igénylő képvisszaadásról van szó, mindezt 3840x2160 képponttal. A kijelző Zero Air Gap és IPS technológiával is felszerelt, gazdag és éles képpel, csillogásmentesen, széles betekintési szögekkel. Pluszban a Corning Gorilla Glass 4 prémium vizuális élményt ad, amely nem mellesleg ellenállóvá és karcmentessé teszi a megjelenítőt. Az Acer Vision Care által a termék megkapta az Acer BlueLight Shield védelmet is, mely csökkenti a szem fáradását, az Acer Lumiflex pedig a mindekori fényviszonyokhoz állítja a fényerőt és a kontrasztot. Mindazonáltal a precíz és jól kialakított billentyűzetre sem lehet panasz, ugyanis a gombok háttérvilágítást is kaptak, így sötétebb, fényszegényebb helyeken is kiválóan használható.

acer-Switch-12-S-1

A Switch 12 S egy kiváló kommunikációs eszköz. Három mikrofonnal, illetve az Acer Purified Voice technológiájával tiszta, karakteres hangfelvételt és streamet kapunk, így a Skype alapú és egyéb konferenciabeszélgetések is zökkenémentesen bonyolíthatóak le. Az előlapi Acer TrueHarmony hangszórók masszív, torzításmentes hangzást generálnak. Mellé az előlapi HD felbontású kamera 1280x720 képpontos felbontással rögzít, ez szintén optimális, ha videotelefonálunk.

A Switch 12 S ideális olyan munkához, amely utazással jár, de kiváló tanuláshoz, játékhoz is. Mindennapos használatra lett tervezve, hiszen maga a kialakítás, a csatlakozók elhelyezése is a felhasználói igényeket vette figyelembe. A tablet mindössze 7.85 mm vékony, de ha a dokkoló billentyűzetet is hozzá csatlakoztatjuk, 17.3 mm vastagságot kapunk. Az eszköz 800 gramm, tabletként, dokkolóval 1400 gramm.

A Switch 12 S Thunderbolt 3 porttal is rendelkezik (USB 3.1 Type-C), mellé kapunk még két USB 3.0 portot, micro HDMI-t, micro SD kártyaolvasót is. A modellek 4-8GB RAM-mal, illetve 128-256GB SSD-vel érhetők el.

vissza
Legolvasottabb cikkek