Acer - az első kerékpár computer és az Aspire-vonal bővítése

2016-04-24 14:26:43

Az Acer kibővíti az Aspire notebook vonalat erőteljes és stílusos modellekkel, hétköznapi használatra tervezve. Ez viszont nem minden, megérkezett az első videófelvételi lehetőséggel rendelkező kerékpár computer, az Explove X5.


 

Az Xplova, az Acer egyik almárkája bemutatta az X5 kerékpár computert mindazon elkötelezett bringást célba véve, akik a célközönséget jelenthetik, valamint az Xplova Moment applikáció is bejelentésre került. Az Xplova X5 az első olyan kerékpár computer, amely rendelkezik videórögzítési opcióval, ezzel a növekvő kerékpáros társadalom fejlődésére fókuszál, de célba lett véve az eseményszervezés, a kerékpáros klubok vezetői rétege, valamint a média, és más komminikációs szervezetek is.

acer xplova x5

 

A bringázás minden pillanata felvehető

Az Xplova X5 egy széles látószögű kamerával van felszerelve, mellyel a kerékpározás izgalmas pillanatait tudjuk megörökíteni. Az intelligens algoritmus révén több felvételi opcióra is lehetőség nyílik, függően a sebességtől, a szívritmustól, a GPS koordinátáktól, de felvehetünk érdekes pontokat is. A felvétel készítése természetesen történhet manuálisan is, de akár 8 klippet is össze lehet állítani egyetlen videóként, melyet aztán gond nélkül feltölthetünk a népszerű szociális média csatornákra. A magas minőségű videók 720p felbontásban kerülnek rögzítésre, és még direkt napsütésben is élvezhető a megtekintésük.

A Smart Sign Guidance megoldás szinkronizálja és eltárolja az adatokat a felhőben

Az Xplova X5 integrált hardverrel és szoftverrel, valamint önálló szolgáltatással rendelkezik, utóbbi szerves része a Smart Sign Guidance, mely szinkronizálja és eltárolja a kerékpáros kedvenc útvonalait közvetlenül az Xplova.com-on. Ez lehetővé teszi, hogy részletes útvonaltervezést eszközöljünk fontos pontok érintésével, ami lényeges egy közös kerékpározásnál. A felhasználük egyébként le tudnak tölteni számos nemzetközi híres kerékpárútvonalat is.

acer xplova-x5_2

Élő dashboard és IPX7 vízállóság

Az X5 biztosít továbbá egy élő dashboardot is, mely monitorozza a kerékpáros teljesítményét, valós időben. Mérhető a sebesség, szívritmus, és számos egyéb fontos összetevő. Természetesen grafikonokat is lekérhetünk, összehasonlítható lesz így a teljesítmény, a sebességek, a biciklizés időtartamai, és a többi. Valós idejű GPS nyomkövetésre is lehetőség nyílik, ez akkor nagyszerű, ha csoportban kerékpározunk, de úgy döntünk, teszünk egy kis kerülőutat közben, leszakadva a többiektől. Az IPX7 vízálló kialakításnak köszönhetően bármely időjárási körülmény ellenére használható az eszköz.

 

Acer Aspire-vonal újdonságai

Az Acer ma bemutatta az új Acer Aspire R15-öt, valamint a teljesen megújult Aspire F sorozatot prémium fém fedlappal, illetve a stílusos Aspire E sorozatot és az Aspire ES15-öt mindennapos használatra tervezve.

“Kibővítettük az Aspire notebook vonalat úgy, hogy stílusos és erőteljes opciókat csempésztünk a hétköznapi használatba” – fogalmazott James Lin, az Acer Consumer Netbooks, IT Products Business menedzsere. “A casual-től a komoly felhasználókig mindenki számára fontos a költséghatékony, ám dizájncentrikus irány, ezek azok a tényezők, amelyek alapvetően meghatározzák az Acer notebookok által biztosított produktivitást” – tette hozzá.

Aspire E 15_E5-575_E5-553_E5-523_Obsidian Black_04

360 fokos sokoldalúság az Aspire 15-tel

Az Acer Aspire R15 elnyerte a Red Dot Award-ot (Termékdizájn 2016). Nem véletlenül, hiszen kiemelkedő dizájn és használhatóság jellemzi. A fém fedlap hajmintázatú patternje meggyőző, ráadásul az alsó bevonat 40 százaléka üvegszálas komponensekből épül fel. A gyémánt mintázatú sarkokkal teljes a sokoldalúság, sima felületekkel bír, a zsanérok pedig tökéletesen biztosítják a laptop, tablet, kijelző és sátor üzemmódok megvalósítását gyakorlatban.

acer Aspire R 15_R5-571T_05

Az Aspire R15 6. generációs Intel Core processzorokat hordoz, akár 12GB DDR4 memóriával a még magasabb teljesítményért és a redukált energiafogyasztásért. Akár NVIDIA GeForce 940MX VGA-val, USB 3.1 Type-C aljzattal. Az Acer ExoAmp antenna technológia fejlett kapcsolódást garantál, míg az akkumulátor üzemideje 9 óra is lehet.

Az Aspire R15 IPS kijelzője minden kívánalomnak megfelel, köszönhetően az új Acer Color Intelligence technológiának. Az Acer TrueHarmony és a Dolby Audio rendszerek pedig tiszta, valódi hangzást nyújtanak.

Mindennapos használat, stílusosan: Aspire F 15 és Aspire E sorozat

Az Acer bemutatta fentiek mellett a premium kivitelezésű fémtokozású mainstream notebook családját, az Aspire F sorozatot. A termékek 5 színben érhetők el, így a leginkább tökéletes produktumok azok számára, akik stílusos teljesítményt keresnek a mindennapokra.

A 2016-os új Acer Aspire E sorozat 7 színárnyalattal kaptak frissítést, ráadásul mindegyik modell fémes vízszintes hajszálmintás textilpatternt hordoznak.

acer Aspire F 15_F5-573_F5-552_Obsidian Black_03

 

Hatodik generációs Intel Core processzorokkal lettek felvértezve ezek a gépek, akár NVIDIA GeForce GTX950M grafikával, GDDR5 RAM-mal – az Aspire F és Aspire E sorozat ténylegesen napjaink társává válik. USB Type-C portot is találunk a teljesség kedvéért, de a 802.11ac MU-MIMO technológia is nagy segítség a vezetékmentes kapcsolódáshoz.

Ezek mellett mindkét sorozat, az Aspire F és Aspire E is Acer ExaColor technológiával lett ellátva, lépésről lépésre finomhangolt kijelzőkkel, melyek színteltek és élesek egyben; az Acer BluelightShield technológia mindig optimálisra állítja a kékfény sugárzást akkor is, ha hosszabb ideig használnánk az eszközt. Az Acer TrueHarmony pedig valós, dinamikus hangzást ad, akár szórakozás, akár egy Skype beszélgetés kerül előtérbe.

acer Aspire ES 15_ES1-572_04

Fejlett szintű produktivitás: Aspire ES 15

Ne feledkezzünk meg a frissłtett, 6. generációs Intel Core CPU-kat felvonultató Aspire ES 15 modellről sem, mely 3 színben is beszerezhető. Modern textúrájú patternekkel, kecses kiemelésekkel, kerekített hatású sarkokkal igazán meggyőző választás lehet, mellé még kifejezetten divatos is.

vissza