A QNAP bemutatja a teljesen flash-alapú nagyvállalati ZFS NAS-t Intel Xeon D dual-controllerrel

2020-02-06 17:12:00

2020. február 6., Tajpej, Tajvan - A QNAP® Systems, Inc. a csúcskategóriás tárolórendszerekkel szemben támasztott növekvő igények kielégítése érdekében bemutatta az új 24 meghajtós, teljesen flash-alapú tárolási megoldását – a nagyvállalati ZFS NAS sorozat legújabb a tagját -, az ES2486dc-t. Az ES2486dc a QNAP első nagy rendelkezésre állású NAS rendszere, amely teljesen flash-alapú lemezekkel és dual-controller Intel® Xeon® D-2142IT processzorokkal rendelkezik a kiváló I/O-átvitelt és 10GbE csatlakozás biztosításához. A flash-optimalizált QES 2.1.1 ZFS operációs rendszer támogatja a blokk alapú beágyazott adat deduplikációt és a beágyazott tömörítést, így az ES2486dc jövőbiztos IT-architektúrát biztosít flash tárolókkal a kritikus fájlkiszolgálók, virtualizációs kiszolgálók és kereskedelmi felhőalapú alkalmazások számára.

„A flash-alapú Es2486dc csökkenti a szűk keresztmetszet hatást , a dual-controller pedig növeli a rendszer megbízhatóságát a folyamatos, kritikus vállalati feladatok és produktivitás szempontjából” - nyilatkozta David Tsao, a QNAP termékmenedzsere, majd hozzátette: „ Az erős ES2486dc erőteljes ZFS-t használ, ezzel kiváló hardveres és szoftveres integrálást teszt lehetővé egy alkalmas, megbízható, költséghatékony flash-tároló megoldásként a vállalatok számára.”

A kettős aktív-aktív vezérlő architektúrával az ES2486dc biztosítja a közel maximális rendelkezére állási időt . Minden vezérlő négy 10 GbE SFP+ LAN portot és nyolc RDIMM bővítőhelyet kínál akár 512 GB memória tárolásához. Az akkumulátorral felszerelt DRAM gyorsítótár-védelem hozzájárul az adatvesztés kockázatának csökkentéséhez. A két PCIe bővítőhely támogatja a 10GbE/25GbE/40GbE hálózati kártyákat a virtualizáció és más sávszélességet igénylő feladatok gyorsításáért. A felhasználók SAS bővítőkártyát is telepíthetnek több EJ1600 v2 bővítőegység csatlakoztatásához, hogy a potenciális tárolókapacitást több, mint 1 PB-ra bővítsék. Az opcionális QDA-SA3 6 Gbps SAS és SATA meghajtó adapterrel, az ES2486dc lehetővé teszi SATA 6 Gbps SSD használatát a 2.5 hüvelykes SAS meghajtórekeszekben, így a SATA SSD-k kihasználhatják a SAS kettős port előnyeit a hibatűrő vállalati tárolókörnyezetekben, ezzel segítséget nyújtva a különböző szervezeteknek egy nagy teljesítményű, költséghatékony flash-tárolórendszer létrehozásában.

Az ES2486dc vállalati ZFS NAS QES operációs rendszerrel működik, amely a flash tárolótömbökhöz lett optimalizálva. Hatékony adatcsökkentést hajt végre a beágyazott adatok deduplikációjával és a beágyazott adattömörítéssel, ami elősegíti az I/O felhasználás és az SSD tárolók fogyasztásának redukálását, ezzel jelentősen meghosszabbítja az SSD élettartamát. A fejlettebb üzleti szolgáltatások közé tartozik a háttérben futó adatkorrupció javító, a szinte korlátlan pillanatkép létrehozás, a SnapSync az azonnali távoli biztonsági mentésekhez és a minőségi szolgáltatások biztosítása a tárolási teljesítmény folyamatos fenntartása érdekében.

Az ES2486dc támogatja a VMware®, a Microsoft® és a Citrix® virtualizációt, a SnapSync pedig támogatja a VMware Site Recovery Manager (SRM) alkalmazást, hogy vállalati szintű távoli biztonsági mentést és katasztrófa utáni helyreállítási megoldást kínáljon a virtuális alkalmazásokhoz. Az iSER támogatása optimalizálja a VMware teljesítményét, az OpenStack® Cinder és Manila fájlmegosztó szolgáltatások kompatibilitása pedig rugalmas, könnyen kezelhető, megfizethető tárolási megoldást biztosít az OpenStack környezetekhez.

Legfőbb tulajdonságok

ES2486dc-2142IT-96G: Intel® Xeon® D-2142IT 8 mag/16 szálas, 1,9 GHz-es processzor Turbo Boost-tal (3,0 GHz-ig), 96 GB DDR4 ECC Memória (48 GB vezérlőnként)
ES2486dc-2142IT-128G: Intel® Xeon® D-2142IT 8 mag/16 szálas, 1,9 GHz-es processzor Turbo Boost-tal (3,0 GHz-ig), 128 GB DDR4 ECC Memória (64 GB vezérlőnként),
Aktív-aktív dual-controlleres rendszer, 2U rack NAS; 24x 2,5 hüvelykes SAS 12 Gbps/6 Gbps merevlemez vagy SSD; 2x PCIe Gen 3 x8 nyílások; 4x 10 GB SFP+ LAN portok; 3x gigabites portok; 2x USB 3.0 port; 770W redundáns tápegységek

További termékinformációért látogass el a www.qnap.com oldalra.

vissza
Legolvasottabb cikkek