A QNAP bejelentette a hálózati eszközöket központilag menedzselő QRM+ (béta) alkalmazását

2018-04-14 14:07:00

 A QNAP® Systems, Inc. a mai napon bejelentette az QRM+ (QNAP Remote Manager Plus) béta verzióját, amivel az informatikai szakemberek kezébe erőteljes, integrált multieszköz menedzsmentet adnak, ráadásul innovatív vizuális interfészen keresztül. A QRM+ szolgáltatással az összes, a hálózaton lévő számítógépeket (szerver, PC, vékonykliens és egyebek) központilag menedzselhetünk, távolról telepíthetünk és felügyelhetjük a rendszert – ez nagyban egyszerűsíti a feladatkezelést és a hibaelhárítási folyamatokat is.            

„A QRM+ egyesíti az eszközök felderítését, a menedzsmentet és felügyeli a hálózatra csatlakoztatott eszközöket, ezzel segíti az IT szakemberek feladatainak ellátását a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legkisebb energiabefektetés mellett.” - nyilatkozta Floyd Sung, a QNAP senior projektmenedzsere, valamint hozzátette: „a rendszergazdák gyorsan, átfogó képet kaphatnak rendszerük állapotáról, feltárja a hibákat és azokra a lehető leghamarabb figyelmezteti őket.”

A QRM+ HTML 5 alapú webes felülette támogatja a Windows® és Ubuntu® 12.x / 14.x / 15.x rendszereket, illetve kompatibilis az IPMI 2.0 eszközökkel, amikkel a rendszergazdák közvetlenül is felügyelhetik a rendszert. A QRM+ ugyancsak támogatja az IP-n keresztüli KVM (billentyűzet, videójel, egér) kapcsolókat, hogy hatékonyabban érhessünk el kliens gépeinket, miközben azok egy távoli szerverhez csatlakoznak.

A QRM+ kezelőfelülete áttekinthetően jeleníti meg a mission-critical rendszer állapotát, valamint az összes csatlakoztatott eszközökét is. Természetesen a kezelőfelület az igények függvényében testreszabható, akár eszköz szinten is. A QRM+ a hálózati topológiát használja a csatlakoztatott eszközök felderítéséhez, teljes térképet készít az infrastruktúráról, beleértve a hálózat státuszát, az eszközök típusát és azok állapotát.

A QRM+ képes küszöbérték-alapú riasztások küldésére, ezzel időben segíti a hibák és problémák javítását a rendszergazdáknak, a log menedzsmenttel további elemzéseket végezhetünk a háttér feltárására, valamint egyéb eszközökkel növeli a szakemberek hatékonyságát.  

vissza