11.22.63. - időutazás Stephen King módra

2016-04-10 08:29:50

A The Walking Dead véget ért, a Trónok harca még nem kezdődött el, márpedig te sorozatot akarsz nézni? Kapcsolj a FOX-ra!


 

1963. november 22-én Dallasban három lövés végzett Kennedy elnökkel, ami az egész világot megrendítette. De vajon mi lenne, ha változtatnánk a történteken? Meg lehetne állítani Lee Harvey Oswaldot? És hogyan hatna mindez a jelenkorra? – ezeket a kérdéseket is vizsgálja a Stephen King bestselleréből készült sorozat.

A történet szerint Jake Epping (James Franco) középiskolai tanárt beteg, haldokló öreg barátja Al Templeton (az Oscar-díjas Chris Cooper) ráveszi, hogy térjen vissza a múltba, és próbálja megakadályozni a Kennedy-gyilkosságot. Templeton szerint ugyanis ekkor romlott el a világ, ezért a jobb jövő reményében át kell írni a történelmet. A sorozat az 1960-as évek Texasába kalauzolja a nézőket, ahol a férfi megpróbálja felgöngyölíteni a szálakat, ám hamarosan kezdetét veszik a bonyodalmak, és úgy tűnik, Jake talán mégsem lesz képes a múlton változtatni.

11.22.63

A főszereplő James Franco már a sorozat alapjául szolgáló regényt is imádta. Szerette volna ő filmre vinni, ám végül, kalandos úton a főszerepet kapta meg: „emlékszem, amikor először belelapoztam a 11.22.63 című regénybe egy reptéri könyvesboltban, egyből nagyszerűnek találtam. Gyorsan kiolvastam, és úgy gondoltam, ez filmre kívánkozik. Megszereztem Stephen King email címét, és érdeklődtem a megfilmesítés jogairól. Azt válaszolta, hogy nagyon sajnálja, de már odaadta a jogokat J.J Abramsnak. Nem örültem neki, de beletörődtem. Mire pár héttel később felhívott J.J Abrams és megkérdezte, nem szeretném-e eljátszani a főszerepet. Persze, hogy igent mondtam" – nyilatkozta...

11.22.63.

... hozzátéve, "az a legérdekesebb, hogy Jake valójában nem abban a korban született, ahol ezután élnie kell. A korábbi munkáim során, ha egy történet egy adott korban játszódott, az én karakterem is annak a kornak az embere volt. A 11.22.63 esetében azonban a főhős is tulajdonképpen kívülálló - akárcsak a néző-, így más szemmel tudja szemlélni a dolgokat. Rámutat, mi volt egykor jó, mi volt rossz, és ezzel valahogy sokkal izgalmasabbá válik az egész történet".

vissza