Windows 10 - elérhető a 15019-es build a játék móddal

2017-01-28 16:23:56

A gyors frissítésre feliratkozók az Insider programban már tegnap óta tölthetik.


 

Aki feliratkozott az Insider programra, azon belül is a gyors frissítésekre, már töltheti is a 15019-es build-et a várva vár játék móddal. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a Microsoft közleménye szerint még tartalmaz hibákat, melyek a népszerűbb játékok futtatása közben léphetnek fel, sőt - tisztában vannak vele, hogy ez sokakat elszomoríthat (főleg) a nemrég megjelent címekkel játszók körében. A cég meg is vitatta, kiadják-e egyáltalán ilyen állapotban az update-et, de végül útnak engedték, mivel visszajelzések segítségével sokkal gyorsabban javíthatják ki a problémákat.

windows 10 game mode

Egészen pontosan arról van szó, hogy a népszerű, nagyobb címek betöltésekor összeomlást vagy fekete képernyő hibát eredményezhet. A Win32 játékok bizonyos elemeit minimalizálja és nem képes visszaállítani. Tömören összefoglalva nem ajánlatos az új frissítés elsődleges gépre való letöltése, aki azonban így is hajlik felé, a Gépházon belül a Gaming fül alatt megtalálja a bekapcsolási lehetőséget, a Win + G billentyűkombinációval pedig a részletesebb beállítási lehetőségeket tartalmazó ablakot hívhatjuk elő.

A Game Mode-dal egyébként előtérbe helyezi a rendszer a játékokhoz szükséges erőforrásokat, eközben elfojtja a háttérfeladatokat, így elérve a legjobb teljesítményt és sebességet. Ezen felül egy beépített streaming alkalmazást is kapunk, mely lehetővé teszi a játékmenetek rögzítését mind PC-n, mind Xbox One-on. A beállításokban ráadásul sokkal könnyebben elérhetjük ezen terület funkcióit és jellemzőit.

vissza