Viking - 50 TB kapacitás egy sima 3,5"-es SSD-n

2017-07-13 20:39:20

Gyorsaság vagy kapacitás? Miért kellene választani?


 

Ha a fentiekben feltüntetett két szempont közül a kapacitás a király, akkor a Viking legújabb SSD-je valószínűleg viszi a prímet, azonban érdemes leszögezni, hogy ez abszolút nem ment a gyorsaság rovására, így az azt előnyben részesítők is megláthatják benne a reményt. A gyártó egy 25 TB-os változattal is előállt az Ultra High-Capacity (UHC) Silo széria részeként egy szintén 3,5"-es házban.

viking 50 tb uhc silo ssd

Bizonyára nem az átlag felhasználókat kívánják megcélozni e termékkel, azonban jó látni, hogy a gyártók ily' módon remélik a nagy kapacitású SSD-k berobbanását a piacra. A belső MLC NAND flash memória chipeket és egy még nyilvánosságra nem hozott új generációs flash processzort rejt. Az 500 MB/s-os írási, valamint 350 MB/s-os olvasási sebesség bár közel sem a leggyorsabb a piacon, a széria sok más területen megoldást kínál az ügyfelek problémáira.

Jelenleg a UHC-Silo SSD bír a legnagyobb kapacítással a piacon, de bármennyire is nagy szám, egyelőre nem várjuk a konzumer verziót. Igaz, a lehetőség adott, ám amíg a meglévő megoldások ára nem csökken, értelmetlen volna. Egy átlag egy TB-os SSD 300 dollárt kóstál, ami 50-re vetítve mindegy 15.000 dollár, amit kevesen engedhetnek meg maguknak egy meghajtóért.

vissza
Legolvasottabb cikkek