Változások jönnek a Steamre - csoportok és regisztráció

2017-08-03 20:55:52

A spammerek elleni védelem és a regisztráció egyszerűsítése érdekében lépnek életbe a változások.


 

A Valve nemrég bejelentette, hogy fordulópont érkezik a Steam történetébe, mely legfőképp a közösségi csoportokat érinti, azon belül is a kapcsolódás folyamatát, valamint a spammereket. A vállalat elmondásai alapján a jelenlegi rendszerrel sem volt semmi gond, amíg a platform egy kisebb, szolidabb hely volt. E két tulajdonság közül mára egyik sem igaz rá...

steam

Egyik probléma, hogy a jelenlegi rendszerben összesen kétféle csoport létezik: nyilvános, bárki számára elérhető, valamint privát, mely a meghívás igényét is magában hordozza. Az újdonság itt a Restricted, azaz korlátozott csoport, melynek lényege, hogy különféle felkérések az adminisztrátorok jóváhagyása nélkül nem valósulhatnak meg. Előbbi két opció is játékban maradt, azonban e típus joggal foglalja el a helyet középen.

Minden csoport, mely eddig privát jelleggel létezett, korlátozottá alakul, melyet az adminisztrátorok később minden gond nélkül zártra vagy nyíltra változtathatnak. Ezzel ki szeretnék szűrni, hogy spammerek által irányított csoportok jöjjenek létre, akik különféle botok használatával hatalmas közösségeket alapítanak, majd ezeket hirdetésekre használják. A probléma nyilvánvalóan nagyobb, mint amekkorának hangzik.

steam groups

A Valve elmondása szerint az előbb említett közösségek népessége sokszor meghaladja a „törvényes” csoportok tagszámát is, ezzel egyfajta küzdelmet kialakítva. A rendszer itt is változásokat léptet életbe: ezentúl a csoportos meghívások kizárólag a barátlistán szereplőknek küldhetők el. Természetesen a közös felhasználási mód így érvényben marad, így a hasonló érdeklődési körrel rendelkezők könnyebben találhatnak egymásra, lóghatnak együtt. A következő hetekben a cég a spam csoportok kiszűrésével és likvidálásával foglalkozik.

vissza
Legolvasottabb cikkek