Új Tales from the Borderlands készül

2022-04-21 23:36:00

A Gearbox ma a PAX East-en jelentette be, hogy egy új Tales From The Borderlands részen dolgozik. Az eredeti, Telltale által fejlesztett játék a The Walking Dead-hez és a The Wolf Among Us-hoz hasonló, narratívára fókuszáló kalandjáték volt. A most bejelentett folytatásban új karakterek lesznek a főszereplők, és még idén megjelenik.

A PAX East bemutatójának vége felé a Gearbox Entertainment Company vezérigazgatója, Randy Pitchford a színpadon jelentette be, hogy több évnyi várakozás után a rajongók még idén megkapják az új Tales From The Borderlands játékot. Az eredeti címmel ellentétben ezt a játékot a Gearbox "házon belül" készíti. A cég hivatalos Twitter-fiókján keresztül kifejtették, hogy az új játékban friss karakterek fognak szerepelni. Kiadója a 2K Games lesz, ugyanaz a kiadó, amely a fő Borderlands franchise mögött áll.

Az eredeti Tales From The Borderlands 2014 és 2015 folyamán jelent meg epizodikus kalandjátékként, amelyet a Telltale Games fejlesztett. A Hyperion alkalmazottjának, Rhysnek és a menő szélhámos Fionának a történetét mesélte el, ahogy (vonakodva) együtt dolgoznak, hogy mi mást is csináljanak, kinyissanak egy páncéltermet. Ez egy Borderlands játék, még mindig. A korábbi Telltale-játékokhoz hasonlóan a játékosok az öt epizód során döntéseket hoztak, amelyekkel menet közben megváltoztatták a történet eseményeit.

A játékot a kritikusok és a Borderlands-rajongók dicsérték a kiváló írásmód és a karakterek miatt.  Sok más karakter, aki először ebben a játékban jelent meg, később felbukkant egy Borderlands 2 DLC-ben és a Borderlands 3-ban. (Ez némi fejvakarást is okozott, mivel nem mindegyiküknek az eredeti színészek adták a hangját.)

Nem sokat tudunk erről az új részről azon túl, amit Pitchford és a Gearbox ma megosztott. Meglepő, hogy még idén megjelenik. Elvégre nemrég kaptunk egy új Borderlands játékot a remek értékeléseket besöprő spin-off shooter, a Tiny Tina's Wonderlands formájában. És a Borderlands-film is még idén megjelenik.

vissza