The Waylanders – új előzetesen a kelta témájú RPG

2019-08-24 12:24:00

A The Waylandersről már tavaly viszonylag sokat olvastatok a sikeres finanszírozási kampány apropóján. Hosszas csend után egy új előzetessel köszön vissza a projekt, melyben bár a játékmenetről nem láthatunk új felvételeket, a sztori egyes részleteiről lehull a lepel. A helyszín Északnyugat-Spanyolország, illetve Írország, de ami még érdekesebb, hogy szembeálltják a kelta és a középkor közti különbségeket.

Főszereplőnk az istenekkel való találkozása után képes utazni az időben, így mindkét fent említett korszakot érinteni fogja a cselekmény folyamán, ezáltal két külön frakciót irányítunk majd. Hamar rá kell jönnünk, hogy a dolgok működése igen nagy mértékben különbözik a kelta uralom, valamint a kereszténység alatt. Hol vannak a halhatatlan szövetségesek? Mi történt barátainkkal? Reinkarnálódtak? A varázslathoz és a természethez való hozzáállás is megváltozott az idők során, a jelek szerint pedig a The Waylanders egyik fő témája pont e kulturális szakadék áthidalása.

A Gamescomon elhangzottak alapján a Gato Studio projektjét olyan klasszikus RPG-k inspirálták, mint a Dragon Age: Origins, a Baldur's Gate, vagy a Pillars of Eternity. Ezek elemei a harcrendszert tekintve egyértelműen találkoznak, és bár minden valós időben zajlik, kapunk taktikai szünetet. A klasszikus izometrikus felülnézet is megmarad, ám kedvünk szerint válthatunk harmadik személyre. Taktikai képességeink különféle alakzatok felvételét is lehetővé teszik, mint a falanx, a nyílhegy, vagy a gömb formáció, legérdekesebb tálentumunk mégis a közös transzformáció, melynek keretein belül embereink egyetlen hatalmas mágikus teremtménnyé alakulnak.

Külön kiemelnék három nagy nevet, akik mind a küldetések, a világ, mindpedig a szereplők létrehozásában közrejátszottak: vezető narrátorként Emily Grace Buck, aki korábban a Telltale írói csapatát erősítette, Chris Avellone, akit nem igazán kell bemutatnom olyan címek után, mint a Star Wars: KOTOR II, a Baldur's Gate, vagy a Fallout 2, illetve Mike Laidlaw, akit a Dragon Age volt kreatív igazgatójaként ismerhettek. 

A fentiek alapján a The Waylanders bár csiszoltnak tűnik, egyelőre nincs kitűzött megjelenési dátuma. A Steam-oldal alapján 2020 folyamán érkezik.

vissza