Resident Evil: Village – egy hatalmas szivárgás szerint áprilisban érkezhet

2020-11-16 18:30:00

Nemrég kapott lángra az interneten egy pletyak, miszerint hackerek egy csoportja sikeresen lecsapott a Capcomra, és több terrabyte-nyi adatot szerzett meg a cégtől. Ezen információk egy része most a 4chan-on belül ütötte fel a fejét, mivel nyilvánvalóan a vállalat nem teljesítette a támadók kéréseit. Noha ezen  szivárgásokat mindig meg kell szórni még egy csipet sóval, különösen most, hogy a tervek folyamatosan változnak a kialakult vírushelyzet és egyéb tényezők miatt.

Az egyik legfigyelemreméltóbb dolog ezek közül a Resident Evil: Village megjelenése, melyről bár eddig is tudtuk, hogy 2021 folyamán tervezik megjelentetni, most április végére szűkítették a dátumot, ami valljuk be, nincs túl messze. Úgy fest, előtte egy demoval is megörvendeztetik a közönséget, melybe először kizárólag a PlayStation 5 tulajdonosokat vonják majd be. A Resident Evil 3 remakehez hasonlóan külön online szekcióval érkezik a projekt, mely Dominion kódnéven fut, bár más részletünk nincs ezzel kapcsolatosan. Szó esik még a Resident Evil 4 VR verziójáról is, mely Oculus-exkluzív lesz, és ez is valamikor április környékén lát napvilágot. A Naptár egy májusi dátumot társít a Resident Evil: Infinite Darkness Netflix sorozathoz.

Ami a Monster Hunter szériát illeti, a szivárgások alapján a Rise és a Stories 2 is PC verziót kap. ezeket egyébként még szeptemberben jelentették be a Nintendo Direct Mini folyamán Switchre. A Stories 2 2021 júniusában, aSwitch verzióval egyidejűleg landol PC-n, és ingyenes, illetve fizetős DLC-ket is kap. A Rise megjelenése 2021 októberére van kitűzve, melyet a Monster Hunter World folytatásaként tartanak számon. Az Iceborne PC-s sikereit tekintve ez hihetőnek hangzik.

A szivárgás tartalmaz még egy teljesen új címet is Shield kódnévvel. Egy lövöldözős projektről van szó, mely nem csak single-, de több multiplayer módot is kap. Ennek bemutatója 2021 szeptemberére van belőve, a megjelenés pedig 2022 márciusában várható. Mivel a streaming napjainkban igen sikeres marketinget könyvelhet el magának, a csapat állítólag összeállított egy ezzel kapcsolatos ütemtervet is, több neves videóst is bevonva a projektbe.

Ezekkel kapcsolatos további infókért látogassatok el a Redditre, illetve a Twitterre. A Capcom azóta előállt egy hivatalos sajtóközleménnyel is a szivárgások kapcsán, melyben kifejtik, a támadás 14.000 vásárló adatait is érinti Észak-Amerika területén, valamint további 4.000 felhasználó nevét, nemét, címét, és egyéb tevékenységeit az államokon belül. Kihangsúlyozzák azonban, hogy a bankkártyaadatok nem kerültek ki kezeik közül, ezek kezelésével egy harmadik fél van megbízva az összes értékesítés esetében. Elmondják továbbá azt is, hogy nem gondolják, hogy e szivárgások jelentős károkat okoztak volna, és hogy az incidensnek bármilyen hatása is lenne a konszolidált üzleti eredményekre a 2021 március 31-én záruló pénzüyi évet tekintve. Ha valami kapcsán nyilvánosságra hozatalra van szükség, azt azonnal be is jelentik.

Ismétlem, e szivárgásokkal csak óvatosan, ne vegyünk mindent készpénznek! Mindenesetre jó hallani, hogy nem álltak meg a folyamatok a Capcom háza tájn, és ha valóban ennyi címmel állnak elő a közeljövőben, mi csak örülni tudunk neki.

vissza
Legolvasottabb cikkek