Ők voltak 2021-ben a Steam legjobbjai – Best of Steam 2021

2021-12-28 11:19:00

Már csak napok választanak el bennünket a 2021-es esztendő végétól, és ahogy ilyenkor szokás, több platform is összesíti saját teljesítményét a videojátékok világában. Nem kivétel ez alól a Steam sem, megérkezett a Best of Steam 2021-es listája, és be kell, hogy valljam, tartogat meglepetéseket is, legalábbis ami a Legnépszerűbb és a Legtöbbet játszott kategóriát illeti.

Bruttó bevétel alapján mérve a már jól megszokott, örökös sikerek foglalnak el dobogós helyezést ezúttal is, a Platina díjra a Destiny 2, a GTA V, a Rainbow Six: Siege, a Dota 2, valamint a CS:GO mellé azonban idén a Dead by Daylight és az Apex Legends is felkúszott. A Naraka: Bladepoint és a Battlefield 2042 sikere előre elkönyvelhető volt, de külön érdekesség, hogy a Valheim és a Farming Simulator 22 is a legrangosabb helyezéssel büszkélkedhet.

A Steam a Legkelendőbbek, az Új megjelenések, a Legtöbbet játszott, a Korai hozzáférésű végzősök, a Legjobb VR játékok, és a Játékvezérlő-barát kategóriákra osztotta a felhozatalt. Ezek magyarázatai és bővebb leírásai a Blogbejegyzés menüpontban olvashatók. Bár néhány kategória felmérései véglegesek, érdemes kiemelni, hogy az egyidejűleg legtöbb játékos által játszott projektek helyezései változhatnak, ettől eltekintve a mezőny jónéhány résztvevőjének azonban már biztos pozíciója van a tabellán.

Érdemes lehet azt is kiemelni, hogy a Halo Infinite és az Age of Empires 4 is bekerült a platina kategóriába, ami azt jelenti, hogy megjelenésük a Microsoft GamePass szolgáltatásában nem csökkentette lényegesen a hagyományos vásárlásokat. Az indie játékoknak sem sikerült elnyomó mértékben meghódítani a Top 100-as listákat, egyedül talán a Valheim, akit újoncként köszönthetünk, a Hades, a Rimworld, a The Forest, vagy a Raft mind régebbi résztvevők már.

vissza