Nyolcmagos processzort kapott az LG U

2016-11-01 14:04:41

Az LG újabb készülékkel rukkolt elő, ami az LG U nevet kapta. A készülék a középkategóriát erősíti, külsőleg pedig kicsit megosztó lett. Egyelőre az európai értékesítésről nem esett szó.

 

Az LG-nél nem teljesít túl jól a mobilos divízió - sajnos a G5-nél merész, de előremutató ötlet volt ugyan a modularitás, ám végül eléggé mellélőttek vele, a felhasználók pedig egyáltalán nem voltak elragadtatva tőle, a Samsung zászlóshajói simán háttérbe szorították a gyártó büszkeségét. A V20 tudna javítani a pénzügyi eredményeket, ám ehhez nem ártana, ha Európában is kapható lenne, erre azonban még egy ideig biztosan várni kell.

Ugyanez a helyzet a frissen bemutatott LG U-val, ami Dél-Koreában debütált, és a középkategóriát célozza meg. A mobil előlapján egy 5,2 hüvelykes, Full HD felbontású IPS kijelzőt találunk, amit egy 1,14 gigahertzes nyolcmagos processzor hajt meg. A készülék 2 gigabájt RAM-ot és 32 gigabájtos adattárolót kapott, utóbbit microSD-vel bővíthetjük.

LG U

A 147,6 x 73,2 x 7,7 milliméteres és 135 grammos eszközt 13 megapixeles elsődleges, illetve 8 megapixeles szelfi kamerával szerelték fel. Szoftveres téren nem rossz a helyzet, hiszen Android 6.0 operációs rendszerre számíthatunk. Az akkumulátor 3000 milliamperórás, amit egész jó a méretet és a specifikációkat elnézve.

Az LG U ára 345 dollárra jön ki, ami magyar valutára átszámolva 96 ezer forintot jelent, és a gyártó haza földjén a hónap végén kerül forgalomba.

vissza