Nem a Google Playen keresztül jön a Fortnite Androidra

2018-08-03 20:03:00

Miután áprilisban elindították iOS rendszeren is, a Fortnite még nagyobb népszerűségre tett szert. Sokak bánatára az Androidosok még nem csatlakozhattak eme népes rajongói táborhoz, ám ennek is egyre közeleg az ideje, most pedig újabb fejleményekkel gazdagodtunk ezügyben.

Az Epic Games nemrég megerősítette, hogy játékuk bár elérhetővé válik Android rendszereken is, nem a Google Play keresztül tölthetjük majd le, hanem egy saját megoldás segítségével. A fejlesztők szerint e lépésre a 30%-os áruházi adó miatt volt szükség, melyet az áruházban való kereskedésért kellene fizetniük. Véleményük szerint ez aránytalan a szolgáltatásokhozés költségekhez mérten...

Bár az iOS verzió közvetlenül az AppStoreból érhető el, az eredeti terv akkor is ez volt, ám az Apple zárt ökoszisztémája ezt megakadályozta. Így is sikerült elérni a öbb, mint 100 milliós letöltést, és a napi 2 millió dolláros bevételt... Az Epic szerint e megoldásuk lehetővé teszi, hogy közvetlenül a játékosokhoz kerüljön a projekt. Érdemes azt is megjegyezni, hogy az Android-kiadáshoz izmos készülékre lesz szükségünk!

vissza
Legolvasottabb cikkek