Néhány játék rosszabbul fut PS4 Pro-n, mint az alapkonzolon

2016-11-12 13:43:58

A nemrég megjelent PlayStation 4 Pro egy erősebb rendszer, mint a jelenlegi PS4, mely szebb és simább játékmenetet tesz lehetővé - de azonban ez mint kiderült, nem minden esetben van így.


 

Egy új jelentés arra utal, a játékok néha teljesítményproblémákkal küzdenek és ez alacsonyabb frame rate-et eredményez, mint a konzol hagyományos kiadásán. E tényt a Digital Foundry világította meg, ám hozzátette, hogy ez csak akkor jelentkezik, ha bizonyos számú játékot kijelölünk frissítésre és csak bizonyos időpontokban. Mivel a PS4 Pro a Sony jelenlegi high-end konzolja, ez elég aggasztó tény, mi több, nem csak noname játékokról van szó, hanem ide értendő például a The Last of Us Remastered vagy a Skyrim felújított változata.

Előbbi esetében a 3200x1800 felbontáson való, 60 FPS melletti játék szinte majdnem mindenhol garantált, bár vannak részek, ahol ez jelentősen lecsökken. Elmondásuk szerint elenyészőnek tekinthető, hiszen a látvány kárpótol, különösen HDR-rel. Az aggasztóbb rész az 1080p-ben való játék, ugyan itt a látványbeli javulás is elenyészőbb, a sebesség viszont rengeteg helyen alacsonyabb értékeket produkál, mint a hagyományos PS4-en. A Skyrim is egy cipőben jár a The Last of Us-szal, ugyanis 4k-n itt is fellépnek FPS drop-ok, viszont full HD-ben az alapkonzol rengeteg helyen jobb eredményt kínál, ami Pro-val játszva nem kellene, hogy választható opció legyen. A Deus Ex: Mankind Divided-et is ide sorolhatnánk, hiszen mint kiderült, néhol a 20 FPS-t sem lépi meg a program, ami messze nem mondható ideálisnak.

Elmondásuk szerint a problémákról részletesen beszámoltak a Sony-nak és kérvényezték a felülvizsgálást, így talán a közeljövőben válaszra is számíthatunk a cég részéről.

vissza