MSI GS66 - A sötétben megbúvó végzet

majdnem….egyik szemem sír a másik a másik meg a másik..ennyi

2020-05-15 23:19:00

Volt már egy jó pár laptop a kezemben és használtam is egy jó párat életemben, de soha nem éreztem igazi kötődést egyikhez sem. Részben ez azért volt, mert világéletemben igazi power PC rajongó voltam és mindig egy nagyon erős konfig figyelt az asztalomon, így az elvárások is mindig magasak voltak. Eljött a pillanat az életemben amikor már a munkám is megkövetelte a mindennapi laptop használatot és játékra már kevesebb időm jutott. Így amikor konkrétan választani kellett akkor a Dell Latitude széria egyik tagjára esett a választásom mivel akkor még a Thunderbolt csatlakozás nem igazán számított szériafelszerelések és a munkám miatt ez elengedhetetlen volt. Ahogy már egy pár cikkben olvashattátok, megfordult nálunk jó pár noti...Tetszett mindegyik, jó volt de ebben ki is merült a kapcsolatom velük. 

Egészen odáig amikor megérkezett az MSI GS66 Stealth.

Mindig is fontos szempont volt, hogy 15,6-nál megálljon a képernyőméret, ne kelljen szállítókat hívnom ha magammal akarom vinni és ami a legfontosabb, hogy letisztult legyen a kaszni. Szép tiszta élek stb. Most nyilván sok gondoljátok, hogy persze a kezed meg a bilibe lóg. Hát nem...Amikor kibontottam a notit úgy éreztem az MSI csak rám fókuszált, előszedtek a lista legaljáról és azt mondták, tesó most csak neked gyártunk. 

Sokan úgy gondolják, hogy a Bosszuállókig kell menni, hogy találkozzunk a Fekete Özveggyel….

A cikkben nem fogom követni a rendhagyó szerkezetet, mivel a cikk írása közben is inkább csak az érzelmeim vezetnek. A galériában találtok majd gyári képeket is, meg persze olyanokat is amiket a saját kis amatőr környezetemben csinálni tudtam. 

GS66 Specifikáció

Kijelző 15,6 IPS, 240hz, Full HD
CPU I7 - 10750H
VGA RTX2070 8GB GDDR6 MAX-Q
SSD 1TB
RAM 32GB DDR4
Aksi 99.1Wh

Érzem, hogy most mindenki csak elismerően bólint és azt mondja ez igen. És valóban ez egy nagyon jó eltalált kombó. Megjegyezném, hogy biztos lesz aki azt mondja ide még fért volna kraft és lehet, de minek. Csak pörgessétek le az összes olyan játékot amivel játszani szoktatok és ez bizony elég lesz hozzá.

Külső és fizikai méretek

Méretét tekintve véleményem szerint gondosan átgondolt eszközt tarthattam a kezemben:

Méret 358.3 x 248 x 18.3-19.8 mm
Súly 2,1 Kg

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy ennek a laptopnak az eredeti szériája a GS65 Stealth Thin volt ami nem volt rossz noti, de volt egy két gyermek betegsége amit szerencsére ennél a darabnál kiküszöböltek. Ez azért is egy lényeges dolog, mert itt bátran kijelenthetjük, hogy az MSI figyelt a felhasználói visszajelzésekre és megpróbált minden igényt kielégíteni. Az elődhöz képest dupla szilárdsággal érkezik ami azonnal érezhető, gyakorlatilag nem találni gyenge pontot a szerkezetben.

Kijelző

Elértünk ahhoz a ponthoz ami a legtöbb kérdést veti fel a GS66-al kapcsolatban. A GS66 egy 300hz-es kijelzőt kapott g-sync vagy freesync támogatás nélkül. Na ez volt az a pont ahol úgy éreztem, hogy miközben tervezték a notit felvettek egy külön embert arra, hogy “figyelj srác:mi kitaláltuk a tökéletes notit, neked semmi más dolgod nem lesz, csak az, hogy mondj egy olyan dolgot amivel ebbe simán belerondítunk”

Nos igen...Nem mondom, hogy nem látom az értelmét mert a manapság igen népszerű MOBA játékok mint a LOL vagy FPS kategóriában CS:GO ezt simán kajázza és tök cool minden, de ha én egy kicsit keményebb terepre megyek és durvább játékokat nézek akkor már nem őszinte a mosolyom. Ez az a pont ahol sem többet sem kevesebbet nem szeretnék írni, mert innentől kezdve minden szubjektív és mindenki döntse el maga, hogy a történet hogyan folytatódik. 

Billentyűzet

Na igen a kedvenc részem :-) Sokat nem kell írni az MSI egyik legjobb húzása volt, hogy a Steelseries-el dolgozik együtt. A Teljes RGB billentyűzet a létező összes színben világíthat de ez manapság már nem is annyira nagy dolog. Viszont az, hogy a gombtávolság nagyon jó, kényelmes érintés vár minden egyes leütésnél az már valami. 

Touchpad

140x65 mm-es touchpad egy igen jól eltalált méret, tökéletesen reagál minden érintésre, legyen akár solo vagy multi touch. Nincs kellemetlen recsegés, nem oda illő kattogás stb. Vannak dolgok amikről nem lehet sokat írni anélkül, hogy ne súrolnám a soft pornó kategóriáját. 

Hűtés

Magamtól elmentem volna a téma mellett, de a neten kommandózva sok érdekes anyagot találtam, ahol egy-egy tesztelő kiemelte egy adott gamer noti “hátrányaként”, hogy hangos. 

Na akkor itt kell szerintem rendet tenni a fejekben.

Azzal mindenki tisztában van, hogy a teljesítmény oltárán bizony fel kell áldoznunk bizonyos dolgokat, mert ahogy jóapám annó mondogatta ingyen ebéd nincsen. Rosszat nem tudok azokra mondani akik ezt a tényezőt kiemelik, viszont azzal nem értek egyet, hogy gyakran mindenféle magyarázat nélkül teszik ezt. Első körben mindenképpen meg kell említeni, hogy ha azt mondom hangos, akkor azt valamihez viszonyítani kell. Ha másik felsőkategóriás notihoz akarom hasonlítani, ott sok dolog nincs , mert mindegyik egy kutya. Láttam olyat is, hogy valaki már majdnem profihoz illő módon zajszintmérőt alkalmazott az amúgy faszán berendezett stúdiójában, ami amúgy nem hangszigetelt és hallottam, hogy buksi a másik szobából már igencsak várja a jól megérdemelt vacsorát vagy az esti sétát. Én megértem az igyekezetet és értékelem is, csak ha csinálunk valamit azt vagy csináljuk jól vagy inkább ne. Mivel mindenkitől egyértelműen nem várható el, hogy ILM stúdiójába beugorjon egy röpke tesztre,ezért inkább csak valami hosszabb okfejtést várnék, hogy srácok ennek van hangja, ugyanúgy mint a többi hasonló kategóriás gamer notinak. 

Véleményem szerint simán másodlagos szempont, hogy a hűtésnek milyen hangja van mivel az igazi gamerek fejhallgatóval tolják. Azt hiszem itt lehet pontot tenni a témára. 

Csatlakozók

Itt megint egy olyan részhez értem, hogy valahol a kalapomat kell emelni a fejlesztők előtt, mert van Thunderbolt csati is. Igen, végre, erre csak ennyit tudok mondani. Valószínűleg sokan csak megvonják a vállukat és konstatálják a tényt, hogy pipa még egy csati ami jól hangzik. 

De nem Én. Az MSI ezzel az elegáns húzással finoman megoldotta, hogy komolyabb szakemberek számára is érdekes legyen a noti.

 • 1x Type-C (USB3.2 Gen2 / DP / Thunderbolt™3) PD töltéssel
 • 1x Type-C USB3.2 Gen2
 • 3x Type-A USB3.2 Gen2
 • 1x RJ45
 • 1x (4K @ 60Hz) HDMI

Akkumulátor

Külön bekezdést érdemel az akkumulátor. Miért? Mert a hatályos szabályok szerint Lítiumion-akkumulátorok esetén a wattóraérték nem haladhatja meg a 100 Wh-t amit kézipoggyászként felvihetünk repülőre. A GS66 akkumulátora 99.9Wh. Pipa, és pont azért is, amiért erre gondoltak. 

Szoftverek

Amit mindenképpen pakoljunk rá a notira ha a sors úgy hozza, hogy befigyel egy a háztartásba:

 • MSI Dragon Center
 • MSI APP player
 • Geforce expeience
 • Steelseries engine 3


És persze a játékok:-) 

Összegzés

Annak ellenére, hogy kicsit panaszkodtam a kijelzőre ami nyilván egy szubjektív dolog, nem tudok olyan dolgot kiragadni amit negatívumként kéne értékelni. Talán egy dolog: Hogy nem tarthattam meg. 

Őszintén csak azt kívánhatom mindenkinek, hogy legyen egy ilyen notija. 

vissza

GS66 Stealth

 • Megfelelő méret munkához és játékhoz egyaránt
 • Letisztult design
 • Kiváló teljesítmény
 • Repülőre kézipoggyászként felvihető
 • Thunderbolt csatlakozó
99 %