Mi folyik a volt Rockstar főnök budapesti stúdiójában?

2017-02-13 22:31:49

Egy igencsak nagy projekt van itt készülőben...


 

Ahogy már értesülhettetek róla, Leslie Benzies Budapesten is alapított egy stúdiót, melynek vezetőjévé a Crytek Hungary egykori igazgatóját, Kristoffer Waardahl-t tette. A Rockstar North néhai elnökének csapata telis-tele van veterán AAA-, mobil-, és VR fejlesztőkkel, kik az Everywhere-en dolgoznak.

Waardahl elmondása szerint mikor meghallották Benzies beszámolóját a projektről, egyből éltek a lehetőséggel, egy ilyen szintű, nylít világú játék elkészítése azonban rettentő nagy összhangot igényel. A játékról egyelőre szinte semmit nem tudunk, de amellett, hogy hagyományos mechanikákkal is tele van, szinte mindenhonnan merít egy kisebb-nagyobb adag inspirációt. A játékosok egyre okosabbak, fejlettebbek, így egyre többet várnak egy-egy nagyszabású címtől. - mondta Benzies. Hozzátette, céljuk, hogy a lehető legnagyobb mértékű szabadságot teremtsék meg. A történet végigvitele mellett saját akaratunk és identitásunk is nagy szerepet kap majd.

[caption id="attachment_25236" align="aligncenter" width="600"]LeslieBenzies, a  GTA játékok, az L.A. Noire és a Max Payne 3 producere LeslieBenzies, a GTA játékok, az L.A. Noire és a Max Payne 3 producere[/caption]

Matthew Smith, egy korábbi GTA fejlesztő nyilatkozata szerint a csapat a lehető legnagyobb mennyiségű szabadság megalkotását tűzte ki célul, mely elegendő lehetőséget is kínál ahhoz, hogy állandó szórakozást nyújtson. Élvezzük magunk körül a világ formálását egy alternatív valóságban. Első hallásra talán a GTA és a Second Life keverékeként emlegetnénk, ám Benzies szerint nagy mértékben különbözni fog a GTA-tól.

A Budapesti stúdió csak a játék központi fejlesztését végzi, az Edinburgh-i és Los Angeles-i csapat is részt vesz a munkálatokban. Egyelőre komolyabb rálátás nincs a projektre, azonban nagyon reméljük, hogy ez minél hamarabb változik!

vissza