Kiderültek a Final Fantasy XV PC-s verziójának rendszerkövetelményei

2017-10-29 12:36:29

Kiderült, mennyire mélyen kell a zsebünkbe nyúlnunk, hogy játszhassunk vele.


 

Azt már biztosan tudjuk állítani, hogy a Final Fantasy XV szemet gyönyörködtetően fog kinézni, ha valakinek felső kategóriás PC-je van, főleg, hogy már a konzolos verziók is gyönyörűek voltak. Na, de mi a helyzet az alacsonyabb költségvetésű számítógépekkel? Most lehetséges, hogy választ kaptunk erre is...

Nemrég a játék felbukkant a Microsoft Store-ban, ahol a rendszerkövetelmények is napvilágot láttak. A minimális igények alatt egy GTX 760-as kártya, egy Core i5-2400-as, vagy és FX-6100-as processzorral szerepelt 8 GB memória mellett, mely a legtöbb ember számára már elérhetőnek mondható.

Ami az ajánlott specifikációkat illeti, itt már egy GTX 1060-ra van szükség 3770-es Core i7, vagy 8350-es FX processzor mellett. Mindehhez 16 GB rendszermemóriát ajánlanak a fejlesztők. Érdekesség, hogy igencsak „régi” CPU-k szerepelnek ezen listában...

final fantasy xv

Jó látni végre, hogy nem túl magas költségvetés mellett is futtatható lesz a projekt, tekintve, hogy optimalizálás terén rettentő nehéz dolguk van a fejlesztőknek. Hajime Tabata még a Gamescom-on tett beszámolója szerint még az Nvidia bestiája, a GTX 1080Ti sem képes 4K felbontáson 60 képkockát produkálni ultra beálltások mellett.

A konzolos verzió még tavaly debütált, a PC-seknek a hírek szerint pedig 2018 folyamán adatik meg a lehetőség a játékra. Mindezt továbbfejlesztett grafikával, 8K támogatással, első személyű nézettel, valamint a már megjelent DLC-kel együtt.

vissza