Játék módot kaphat a Windows 10 a következő frissítésben

2016-12-29 11:52:17

Rengetegen vannak a 10-es Windows ellen bizonyos okok miatt, azonban tény, hogy erőforrás tekintetében a legjobb OS játékra. Ezt fokozná még a Microsoft?


 

Egy Twitter felhasználó, WalkingCat új felfedezést tett az operációs rendszerben a következő, Creators Update keretein belül. A kiszivárgott 14997-es build tartalmaz egy gamemode.dll fájlt, mely emberkénk elmélete szerint lehetővé teszi a játékok előtérbe helyezését a források módosításával. A funkció egyelőre nem aktív, de a Windows Central az Xbox OS-hez hasonlítja.

Akárhogy is, a .dll létezik, bár hivatalos megerősítést még nem kapott az új mód: A Microsoft egy nyilatkozatban annyit mondott, nem oszt meg semmit: „Nothing to share at this time.” Ezen felül viszont bennünk is több kérdés merül fel: automatikusan bekapcsol, vagy egy általunk üzemeltetett funkció lesz? Támogatni fogja a régebbi Win32 játékokat is? Más platformokat is támogat majd (mint pl. a Steam), vagy Windows platform-exkluzív lesz? Igényel vajon egy bizonyos hardverszintet?

vissza