Horizon: Zero Dawn - teljes térkép, képességfa és lények

2017-02-09 19:50:01

Felkerült a netre a teljes térkép néhány kiemelt, kulcsfontosságú hellyel.


 

Szinte már nyakunkon érezzük a Horizon: Zero Dawn megjelenésének leheletét, a GameRevolution jóvoltából pedig már most rápillanthatunk a komplett térképre. A hatalmas régiók jelölése mellett néhány kulcsfontosságú helyszín is kiemelésre került a méretes mapon, mint Mother's Heart, Meridian, vagy Sunfall. Minden terület egy-egy színnel van jelölve, kezdve a kéktől, a zöldön át egészen a pirosig. Jelentésük egyelőre nem tisztázott, ahogy az sem, hogy ez az egész mégis mekkora lesz a játékban.

horizon zero dawn

Ezen felül nemrégiben a komplett skill rendszerre is fény derült. A támadásokat és képességeket összesen három kategóriába sorolja, melyek mindegyike egy szerteágazó lánc. Első a Prowler, mely a lopakodás-központú rátermettségeket és rohamokat tartalmazza. Második a Brave, mely a harcra, azon belül pedig a sebzés és a pontosság növelésére összpontosít, míg a Forager az egészségre és az erőforrások megszerzésére irányul.

Két újabb videóval is jelentkeztek a fejlesztők, melyben egy-egy monstrumot részleteznek. Ezen „állati gépek” a játék meghatározó részét képezik. A Snapmaw az akvizíciós osztályba tartozik. Gyakran sütkérezés vagy ásványi anyag-szerzés közben találunk rá víztestek közelében. Ha észrevesz, meglepőn kegyetlen támadássorba kezd: farokcsapkodás, szúrás, harapás... Menekülni sem egyszerű előle, ugyanis mortarral is rendelkezik, mely képes lefagyasztani.

A Thunderjaw egyike a játék leghalálosabb gépezeteinek. Meglepő módon a harci osztály köreit erősíti ágyúkkal, lemezrakéta-vetőkkel és a szájában található erőteljes lézerrel. Mindemellett a közelharcot sem veti meg...

vissza