Hivatalos: Nem kap sztori bővítést a Grand Theft Auto V!

2017-10-23 22:37:26

A Rockstar Games megerősítette, nem kap egyjátékos bővítést a játék.


 

A Grand Theft Auto széria 5. számozott epizódja 2013 szeptemberében látott napvilágot az előző, majd 2014 novemberében a jelenlegi konzolgenerációkon. A PC-s verzió 2015 áprilisáig váratott magára, nem hiába! Azóta is hatalmas sikernek örvend a projekt, attól függetlenül, hogy egyjátékos bővítést azóta sem kaptunk, és ahogy kinéz, nem is fogunk.

Bár a megjelenés óta többször is felmerült a sztori DLC reménye, melyet a fájlok közt kutakodó játékosok gyújtottak lángra, azonban a Michaelt játszó Ned Luke megcáfolta e feltevést. Imran Sarwar, a stúdió dizájnere nemrég elmondta, a Red Dead Redemption munkálatai rengeteg erőforrást igényelnek, így a szóban forgó történetbővítés nem végrehajtható folyamat.

grand theft auto v

Elmondásai alapján bár a cég is jobb szereti az egyjátékos módot, mint bármiféle multiplayer kalandot, és a GTA 5 sztorija igencsak masszívra sikerült, a bővítés nem lehetséges. A jövőbeni frissítések kizárólag az online szekciót érinti, melyben szintén rengeteg lehetőség rejlik.

Akárhogy is, bizonyos, hogy a rockstar emberi maximalisták, és egy ekkora projekt megalkotása rengeteg időt és erőforrást igényel. Egyrészt szükségességét sem érzik e bővítésnek (még mindig baromi sikeres a játék), másrészt nem lehet mindig egy helyre fókuszálni,  elvégre van egy Red Dead Redemption 2-nk is!

vissza
Legolvasottabb cikkek