Hatalmas szivárgás áldozata lett a Twitch

2021-10-06 14:10:00

Pár órája érkezett a hír, hogy hacker támadás áldozata lett a Twitch, és ennek következtében a platform szinte minden szeglete nyilvánosságra került.

A 130 GB-os csomag a 4chan oldalára került fel, és többek között az oldal forráskódját, a streamereknek szánt kifizetések 2019-től napjainkig, a PC-s, konzolos és mobilos kliens és a hozzájuk köthető SDK-k no meg a belső AWS szolgáltatások.

Az egyik legérdekesebb információ egy "Vapor" kódnéven futó, Steamre hajazó digitális platform az Amazon Game Studios által. Forrást természetesen nem fogunk mi sem közölni az illegális tartalomhoz, viszont többek között a VGC is megerősítette azok létezését és látszólagos valódiságát.

Úgy tudni a hackerek célja a támadással "a streaming ipar versenyképességét hivatott felforgatni és serkenteni, mivel a Twitch egy toxikus és sötét pöcegödör".

Arról még nincs információ, hogy a felhasználói adatok veszélybe kerültek e vagy sem, de nem lehet kizárni a dolgot, így érdemes jelszót és streaming kulcsot cserélni, no meg bekapcsolni a kétlépcsős azonosítást, ha még nem lenne.

vissza