Hamarabb érkezik a Xenoblade Chronicles 3

2022-04-20 19:02:00

Míg az utóbbi időben sok nagy játék szembesül késésekkel, a Xenoblade Chronicles 3 az ellenkező irányba halad: A Nintendo bejelentette, hogy a sci-fi RPG a korábban tervezett szeptemberi megjelenés helyett most július 29-én jelenik meg. A változtatásnak okát nem közölték. A játék Nintendo Switch-exkluzív lesz.

A Xenoblade Chronicles 3 lesz az első fő játék a sorozatban azóta, hogy az előd 2017-ben debütált a Switch-en, és a Nintendo először idén február 2022-ben jelentette be a Nintendo Direct részeként. A sorozat többi részéhez hasonlóan az új játék is egy kiterjedt sci-fi univerzumban játszódik; a megjelenési dátum mellett a Nintendo az alábbi új trailert is mellékelte, amely friss betekintést enged a történetbe és a világba.

A megjelenési dátum módosítása egy olyan időszakban történik, amikor rengeteg nagy kiadványt halasztottak el különböző okokból, többek között a világjárvány idején a játékok otthonról való fejlesztésének kihívása miatt. Legutóbb ez olyan játékokat érintett, mint a Suicide Squad: Kill the Justice League, a Midnight Suns és a Sons of the Forest, de maga a Nintendo sem úszta meg teljesen a dolgot, hisz a The Legend of Zelda: Breath of the Wild folytatás a többi címhez hasonlóan jövőre csúszott.

vissza