GTA V - folytatódik az OpenIV moddolás, de Liberty City-nek lőttek

2017-07-05 21:09:00

Egy perces néma csenddel emlékezzünk a legígéretesebb projektre!


 

Március végén tettünk helyzetjelentést a Los Santosbeli Liberty city-ről, vagyis a valaha volt legnagyobb, és legígéretesebb GTA V modról. Már-már magunknak éreztük a projektet, azonban mint kiderült, túl korán kezdtünk örülni.

Ahogy már nagy részetek valószínűleg hallotta, a játékosok tábora egy "kisebb" összetűzésbe került a fejlesztőkkel, mikor is azok megvonták az OpenIV támogatást a játéktól. Bár ezen álláspontjukat visszavonták, szigorú politikájuknak most hőn áhított városunk látja kárát. A Liberty City in GTA V lehetővé tenné a negyedik epizód városkájának imprtálását az ötödik részbe. A csoport elmondta, mindez szabálysértés miatt került leállításra. Bár pontos részleteket nem közöltek, a Rockstar kifejezetten tiltja más IP-k elhozatalát a játékba. Ezek szerint ebbe saját címeik is beletartoznak.

[embed]https://gfycat.com/gifs/detail/BowedLazyKissingbug[/embed]

Aki az előzménysztorit nem ismerné, nemrég a Take Two Interactive parancsba adta az OpenIV megszüntetését. Később a Rockstar, mint leányvállalat, fellépett ez ellen a játékosok érdekében, és sikerült meggyőzni, hogy visszavonja döntését. A kezdeti leállást követően a játékosok elözönlötték a GTA V Steam oldalát, és negatív véleményezéssel "köszönték meg" a dolgot.

Bár az OpenIV modding továbbra is folytatódik, Liberty City valószínűleg soha nem kerül Los Santos-ba.

vissza
Legolvasottabb cikkek