Greedfall - nagyon mutatós a barokk ihletésű RPG

2017-02-10 19:45:47

Első pillantásra a The Witcher 3 jutott eszünkbe... ahogy másodikra is!


 

A Focus Home Interactive éves sajtótájékoztatóján mutatkozott be a Spiders új RPG-je, a Greedfall. A leírás szerint egy rejtélyekkel kövezett utazás vár a játékosokra. A történet szerint rengeteg telepes, kincsvadász és zsoldos utazik eme távoli és varázslatos szigetre, mely a pletykák szerint telis-tele van kincsekkel és és titkokkal. A sziget azonban cseppet sem lakatlan, a feszültség pedig a megszállók és a nem mellesleg természetfeletti őslakosok között gyorsan kiéleződik.

Az elhangzottak szerint a helyszín egy élő, folyamatosan fejlődő részét képezi a játéknak, döntéseink és intézkedéseink, valamint a politikában való részvételünk pedig mind-mind hatással van erre, illetve a különféle frakciókkal való kapcsolatunkra.

A Spiders korábbi címeit tekintve, mint az Of Orcs and Men, Mars: War Logs, vagy a Bound By Flame bár nem hozták a várt szintet, a Greedfall-hoz nagy reményeket fűz a Focus Home. Cédric Lagarrigue szerint ha az előbb említett játékok megosztották a közönséget, e projekt majd összegyűjt, és az RPG műfaj felé terel mindenkit. Hozzátette, az ambíciók beváltására ezen együttműködés - a Focus Home-mal - által rengeteg eszköz adott a stúdióban.

A témának,a világnak és az előzetesnek köszönhetőn minket már most magába szippantott a játék attól függetlenül, hogy a fejlesztők nem minden munkája nyerte el tetszésünket. A tervezett megjelenés 2018-ban esedékes PC-re és konzolokra egyaránt! A Greedfall a Facebook-on, a Twitter-en, de saját weboldalán is megtaláljátok már. Reméljük, az elkövetkező hetekben többet is megtudhatunk róla.

vissza
Legolvasottabb cikkek