Grand Theft Auto V - pletykák az elkövetkezendő négy évre

2016-10-25 21:32:02

Magától értetődő, hogy nem dőlünk be minden pletykának, amit az interneten olvasunk, ám nemrég egy elég érdekes spekuláció ütötte fel a fejét.


 

A játék fórumain a Grand Theft Auto V jövőbeli (2020-ig) irányvonalát elemezgető bejegyzés bukkant fel. Igaz, hogy ezen szóbeszédek általában „kissé” fel vannak turbózva, de végigolvasva a gondolatmenetet, lehet valóságalapja a dolgoknak. Először is érdemes figyelembe venni, hogy a szóban forgó felhasználó (Softsecret) összesen három alkalommal írt eddig a fórumra: kétszer augusztusban (az alább felsorolt bejegyzéseket), egyszer pedig még 2013-ban, a megjelenés évében. Utóbb említett esetben a készülő játék egy- és többjátékos módjának tartalmaiba ásta bele magát, ez alkalommal viszont elég konkrét részletek is felbukkannak.

grand theft auto v

Említésre kerül a már ismert Biker kiegészítő, de a Law and Order (rendőségi járművek vásárlása), a The Luxury Living (egzotikus állatok vásárlása), a The Blaine County and Paleto (állatok a szabad kóborlásban + új küldetéstípusok), a North Yankton and Liberty City (2017. szeptember) és 2018. októberre ütemezve San Fierro and Las Venturas (térképbővítések), illetve Vice City.

San Fierro és Las Venturas Los Santos még a játék korai fejlődési szakaszában fogalmazódtak meg (PS3-ra és Xbox-ra), 3 év eltelte után epdig úgy fest, még mindig a célkitűzések sorát ékesítik. Elsősorban a mikrotranzakciók nem várt sikerei miatt single player DLC-t leváltották a térképbővítések. Liberty City 2017. szeptemberében kerül a játékba: Liberty City-be bárki eljuthat, North Yankton-ba már korlátozzák a belépést, a Los Santos-i kaszinóba való bejutáshoz pedig VIP tagság szükségeltetik majd. A mikrotranzakciók sorából kilógnak majd a kaszinó zsetonok, ezekhez más úton juthatunk hozzá.

A szóbeszéd szerint mindkét DLC ára megegyezik az alapjátékéval. Egyes részletek igencsak kecsegtetőek, ám másokról nehéz elhinni, hogy ennyi idő leforgása alatt véghez vihetők. Mindenesetre nem rossz az irányvonal, reméljük ezek közül ha nem is az összes, de néhány elképzelés megvalósul, mi több a Rockstar talán reagál is az írottakra.

vissza