Frostpunk - rövid, ám határozott bepillantás a fagyba (trailer)

2017-04-12 21:47:52

„Küzdj, vagy véged!” - röviden ezt üzeni a játék legújabb előzetese.


 

A 11 Bit Studios a This War of Mine-nal már megmutatta tehetségét a közönségnek, ám ahogy korábban is írtunk róla, még feljebb törekszenek. A Frostpunk-kal egy jeges, kietlen, könyörtelen szemszögbe engednek bepillantást, mely a játékosok türelmével együtt a magatartást is próbára teszi. A Whiteout címre keresztelt előzetes bár a játékmenetből nem mutat sokat, bő két perc leforgása alatt nyomatékosítja, hogy e hely cseppet sem idilli.

Ahogy már korábban is kiderült, a középpontba a gőztechnológia kerül, pontosabban egy ezt hasznosító városka a fagyos táj közepén. Egyetlen célunk a túlélés, ám nem csak sajátunk, hanem az egész településé. A fejlesztőket érdekli, hogyan produkál a társadalom szoros korlátok közé szorítva. A folyamat végére egészen biztos, hogy mindenkinek kialakul saját lénye, mely attól függően, mit hogyan csinálunk, többé vagy kevésbé illethető a humánus jelzővel.

frostpunk

Jakub Stokalski kifejtette, a Frostpunk nem olyan lesz, mint a SimCity, ahol ha a bűnözés a fő probléma, három rendőrőrs építésével megoldottuk azt. Kihívások összetett folyamatával kerülünk majd szembe, és döntéseinknek következményei lesznek, melyek az emberek halálához vezethetnek. Nem a filmekben látott referenciák a mérvadóak, ahol ha nincs mit enni, nem eszünk. Ez annál sokkal komorabb, amire talán nincs is mindenki felkészülve.

vissza