Final Fantasy 16 – már a végső fázisban jár a fejlesztés

2022-05-01 21:05:00

A Final Fantasy korunk egyik talán legmeghatározóbb videójátéksorozata, melyet úgy vélem, nem kell bemutatnom senkinek. A 16. számozott epizód bejelentése még 2020 szeptemberében történt meg, egyelőre kizárólag PlayStation 5-re. Nos, gondolhatnánk, egy ideig még biztos nem jelenik meg, tekintve, mekkora volumenű címről van szó, de a jelentések szerint a fejlesztési munkálatok jobban haladnak, mint hittük.

Naoki Yoshida az Uniqlo magazinjának adott interjújában beszélt a játékról: "A 16. számozott Final Fantasy játék fejlesztésének utolsó szakaszában járunk. Célunk, hogy egy történettel és játékmenettel teli kalandot kínáljunk, mely eltérően egy online játéktól az egyedi játékosokra fókuszál, és hagyja őket elmerülni a sztoriban. Reméljük, olyan játék lesz, amely képes visszahozni azt a szenvedélyt, amit a mai felnőttek is egykoron éreztek a sorozat iránt."

A történet szerint Valisthea földjén járunk, ahol a hat frakció a Blight nevű betegség miatt pedig épp egy konfliktushelyzet szélén áll. E föld bővelkedik az anyakristályokban, melyekhez a nép generációk óta fordul áldásért és bőségért, de varázslat is fakad belőlük. Az Eikonok is fontos szerepet kapnak, e hatalmas lények egy gazdatestben élnek, megáldva azt képességeikkel: ők a Dominánsok. A Dominánsokat egyes népek királyként tisztelik, mások háborús fegyverként kezelik őket. Dominánsként Joshua Rosfield, Rosaria főhercegének másodszülött fia sem kerülheti el sorsát. Bátyja, Clive helyett ő kapta a Főnix erejét.

Sajnos a játékról többet nem nagyon tudunk, a Square Enix ígéretei szerint valamikor a tavasz folyamán szolgálnak bővebb információval. Az egyelőre megjelenési dátum nélküli Final Fantasy 16 az eddig bejelentettek alapján kizárólag PS5-re érkezik, Piers Harding-Rolls iparági elemző szerint azonban néhány hónappal később PC-re, majd a többi konzolra is ellátogat.

vissza