Filmet és animációs sorozatot is kap a Gears of War

2022-11-08 17:45:00

Napjainkban ismét egyre több játékot adaptálnak filmmé vagy épp animációs sorozattá. Vannak, melyek elég gyenge szinten teljesítenek, de szerencsére vannak, akik az eredeti projektekhez méltó helyet foglalnak el az értékelési ranglistán. A legutóbbi két ilyen kasszasiker a Cyberpunk: Edgerunners és az Arcane, mely utóbbi egyébként Emmy-díjat is nyert, de az élőszereplős feldolgozások közt is vannak gyöngyszemek, mint pl. a The Witcher. A számok is azt mutatják, hogy a felsorolás csak hosszabb lesz, és nemrég meg is érkezett a következő "bejelentés".

A Gears of War kétségtelenül az Xbox egyik legnagyobb címe, mely nagymértékben hozzájárult a konzol sikereihez, és bár a játéksorozat is fejlődik, úgy tűnik, más platformon is kipróbálja magát a széria. Az első epizód 16. évfordulóján derült fény a Netflix terveire: filmet és animációs sorozatot is készítene belőle. A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a streamingóriás már meg is szerezte a médiajogokat, és partnerséget is kötött a The Coalition-nel.

A megjelenés óta volt már néhány kísérlet a széria adaptálására, anno a New Line Cinema és a Universal Pictures is ki szerette volna magát próbálni vele, de végól kudarcba fulladt a megvalósítás. Az idő múlásával is IP is tulajdonost váltott, jelenleg azonban a Microsoft kezében van. Aki nem ismerné a történetet, nagyvonalakban annyit mondanék róla, hogy a Sera nevű bolygón járunk, ahol idegen lények felbukkanása miatt a társadalom az összeomlás szélén áll. Főszereplőink feladata természetesen nem más, mint ezen invázió megakadályozása. Jobban nem is mennék bele, de lényeg a lényeg, ha jó kezekbe kerül a forgatókönyv, remek filmet lehet készíteni belőle.

Egyelőre sem címet sem premierdátumot nem közöltek az illetékesek, de még ha éveket is kell várni rá, bőven lesz mit nézni addig is. Ha csak a filmeket hozzuk fel, jön a Gran Turismo, a Days Gone, a Ghost of Tsushima, a Gravity Rush és a Jak and Daxter is. PlayStation-adaptációk tekintetében érkezik a The Last of Us, a Twisted Metal, a God of War és a Horizon is, de Xbox-téren is tudunk már a Fallout sorozatról, a Grounded animációs sorozatról, a Halo sorozatrólés a Minecraft filmről.

vissza