Farming Simulator, mint eSport? Igen!

2019-01-23 21:06:00

Bármennyire is furán hangzik, nem egészen újkeletű dolog a Farming Simulator, mint eSport... A bajnokság eddig Championship néven futott, a Giants Software a látott sikerek után azonban most úgy döntött, nekivág a League-nek, mely egészen pontosan 10 tornát takar Európa-szerte. E második szezonként is emlegetett "turné" összdíjazása 250.000 euró. A fejlesztők egyébként összeálltak négány nagyobb céggel a színvonal emelésének érdekében, így a partnerek között tudhatják az Intelt, a Logitechet, de a Noblechairset is.

Christian Ammann szerint a cég telis-tele van eSport-rajongókkal, akik csak arra várnak, megmutathassák, hogy a gazdálkodás igenis tud szórakoztató lenni. Úgy gondolják, játékuk versenyképes lehet az iparág e területén is, és megmondom őszintén, nem tudok vitatkozni velük. Nemrég vágtam neki a 2019-es epizódnak (bevallom, eddig csak a 15-ös, illetve 17-es résszel játszottam néhány percet), de be kell valljam, beszippantott...

A versenyek egyébként 3 fős csapatok közt zajlanak majd, akik a bálarakodástól a gyorsszántásig szinte minden lehetséges módon összemérik erejüket. A lényeg, hogy a valódi terepmunka és a szórakozás között megtalálják a tökéletes egyensúlyt. A közeljövőben bővebb információkkal is jelentkezik a Giants Software, addig be kell érnünk ennyivel.

vissza