Far Cry 5 - előzetesek, dátum, karakterek, és egy új kultusz

2017-05-27 11:13:05

Az ötödik epizód ismét egy ellentmondásos témát ragad meg, azonban most Amerika kellős közepén.


 

Hope megye, Montana - létrehozzuk saját karakterünket, majd újonc helyettesként elindulunk, hogy leszámoljunk az Eden's Gate kultusszal. Támogatásunkra siet Jerome Jeffries, egy afroamerikai pap, ki elvesztette nyáját, Mary May, egy pultos lány gyúlékony koktélokkal, és Nick Rye, egy pilóta, ki jövőt kíván teremteni gyermekének. Ezen kívül állatokat (kutyák, medvék, pókok) is szelídíthetünk meg, kik szintén segítségünkre lesznek utunk során.

Helyettesként tehát meg kell találnunk a módját, hogy megtörjük a fent említett kultuszt, mely lángra lobbantotta a megyét. Alaposan megalkotott terveknek kell keresztbe tennünk, ha fel akarjuk szabadítani a lakosságot. E populációval együttesen alkotjuk majd az ellenállást, a hosszú küzdelem pedig egyedülálló helyszíneken és változatos játékélmények egész során vezet majd végig bennünket.

A kultikus tagok nyomon követése és a túléléshez szükséges erőforrások összegyűjtése a mezőgazdasági területeken, hegyeken, erdőkön, folyókon keresztül nem lesz egyszerű feladat, de könnyít a helyzeten, hogy rendelkezésünkre állnak majd ikonikus izomautók, tehergépkocsik, ATV-k, csónakok, mi több, repülővel is közlekedhetünk. E járművek egyrészt a gyorsabb haladást, másrészt pedig az állatok elleni védelmet is szolgáltatják a történet során, mi több, versenyeken is részt vehetünk velük.

A pár nappal ezelőtt felfedett, igencsak provokatív borítóról is kiderült egy-két dolog. Ahogy korábban is sejtettük, a da Vinci-féle Utolsó Vacsora elrendezés egyáltalán nem véletlen, hiszen e szélsőséges vallási kezdeményezés súlyosságát hivatott jelképezni. A középen ülő férfi Joseph Seed, a kultusz vezetője, körülötte pedig testvérei, John, Jacob, és Faith helyezkednek el. E család képezi a játékosok legnagyobb ellenfelét e küzdelemben, valamint az Eden's Gate alapját.

Az alábbiakban további előzeteseket láthattok, melyek keretein belül szemügyre vehetitek saját csapatunkat is. A Far Cry 5 2018. február 27-én jelenik majd meg PC-re, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, de PS4 Pro- és Project Scorpio-támogatás is lesz. A teljes történetet végigvihetjük egy barátunkkal karöltve, kétfős kooperatív módban is.  Elérhetővé válik egy térképszerkesztő funkció is, mely új dimenziókat nyithat meg a játékosok számára. Bízunk a számozott ötödik epizód sikerében, elvégre amellett, hogy a Ubisoft Montreal a vezető fejlesztő, a torontói, a kijevi, a shanghaji és a Reflections csapat is besegít neki.

vissza
Legolvasottabb cikkek