Eszméletlen rekord dőlhet meg idén a Steam-en!

2017-10-18 18:55:52

A Steam Direct nem vett vissza a tempóból... sőt!


 

Még szeptember elején számoltunk be róla, mily' felfoghatatlan mértékben növekszik a játékállomány a Steam-en a Direct júniusi indítása óta, mely lehetővé teszi a fejlesztőknek a kiadást a jóváhagyási folyamat kihagyásával egy 100 dolláros alkalmazásdíj és néhány aláírás fejében. Az akkori tippek szerint idén először elérhetjük az 5.000 megjelenést, mely több, mint a 2006 és 2014 közötti 8 évben összesen.

A legújabb becslések azonban azt mutatják, hogy nemcsak öt, de hatezerre is rúghat a 2017-ben debütált címek száma. Ez egyébként majdnem 2.000-rel több, mint a tavalyi évben. Bár még csak októbert írunk, 2016-ot már most lehagytuk Daniel Ahmad jelentései szerint.

Ami szintén érdekes lehet, hogy a platform fennállása óta megjelent játékok 38%-a 2016-ban debütált!

Akárhogy is, ha ez így folytatódik, külön felderítőket kell majd fogadnunk, egy-egy általunk kedvelt stílus átböngészéséhez is, nem beszélve arról, hogy ennek jó részével szinte senki nem foglalkozik. Kérdésünk ugyanaz, mint korábban:

Mit gondoltok a Steam Direct-ről? Örültök e rengeteg kisebb megjelenésnek, vagy sajnáljátok, hogy megnehezítik a nagyobb címek kiemelkedését a tömegből?

vissza