Egy közkedvelt cím feltámasztásán ügyködik az EA Motive

2021-06-21 18:10:00

Túl vagyunk az idei E3-on, mely ismét telis-tele volt meglepetésekkel, bár a víruhelyzet és egyéb okok miatt többen nem vettek részt a konferencián. Így tett az EA is, aki 2021-ben először teljesen különálló dátumon tartja meg az EA Play-t, ráadásul már azt is tudjuk, hogy egyik stúdiójuk egy közkedvelt cím újjáélesztésén dolgozik, melynek bejelentése is e partin várható.

A Star Wars Squadrons-t is készítő EA Motive-ról van szó, és Jeff Grubb egy beszélgetés folyamán elejtette, valóban hallott a projektről. Na, de mi lehet az? A Dragon Age 4 bejelentése már megvolt, rá nem számítunk, és a Skate 4 sem titok többé. Egyesek szerint a szóban forgó IP a Dead Space egy új epizódja, és ha végiggondoljuk, lehet benne ráció... 2013-ban jelent meg a harmadik epizód, mely bár vegyes érzelmeket váltott ki a rajongókból, és – mondhatni – egy új, kevésbé horrorisztikus irány felé terelte a szériát. Az első két etapot ezzel szemben még mindig hatalmas közönségkedvencként tartják számon.

Hozzátenném, a Visceral Games még 2017-ben bezárt, utolsó fejlesztésük a Ragtag kódnéven futó, egyjátékos Star Wars játék volt, amit ezáltal konzerválni kényszerültek. A Jedi Fallen Order bebizonyította azonban, hogy van még kereslet a single-player címekre, a Mass Effect Legendary Editionje pedig szintén ezt támasztja alá. Egyesek úgy tartják, a Dead Space, mint széria, rég halott, az EA viszont ezt többször is cáfolta már, szerintük csak határozatlan időre szünetre vonult.

Ti mit gondoltok? Esélyes, hogy egyik kedvenc horror IP-nk feltámad? Örülnétek neki? Akárhogy is, július 22-én talán fény derül mindenre!

vissza
Legolvasottabb cikkek