Ebből botrány lesz - a Coffee Lake nem támogatja a 200-as szériájú chipseteket

2017-08-03 20:32:20

Legalábbis az ASRock állítása szerint...


 

Nemrég számoltunk be róla, hogy nyilvánosságra kerültek az Intel Coffee Lake processzorai, a cikkben pedig arról is elgondolkodtunk, vajon alaplapot is cserélnünk kell-e majd hozzájuk. Nos, az ASRock állítása szerint a nyolcadik generáció nem támogatja a 200-as szériájú chipseteket (Kaby Lake).

Ezen kijelentésre a Twitteren került sor, ahol is egy felhasználó a Z270 Supercarrier és a Coffe Lake kompatibilitásról kérdezett. Jött is válasz az ASRock-tól, melyre sokan felfigyeltek. A poszt azóta eltávolításra került, de a TomsHardware szerint a vállalat egy képviselője számukra is megerősítette, hogy a nextgen összeegyeztethetetlen a mostani alaplapokkal.

asrock x99 taichi

Ez egy igencsak vaskos pirula lesz a közönségnek, melyet nehéz lenyelni, főleg, hogy a már a Cannon Lake is a láthatáron van. Eljött volna az idő, hogy a processzorfejlesztés nem létezhet mobo váltása nélkül? Tény, hogy aki nagynehezen kivárta a Skylake-et vagy a Kaby Lake-et, nem fog egyhamar váltani, de akit mégis elcsábítanak a 6 magos Coffee Lake-ek, bizony nem lesz olcsó mulatság.

Egyelőre azt sem tudni, az ASRock valós információkat osztott-e meg, elvégre az Intel maga még nem beszélt terveiről a jövőre nézve. A rossz hír, hogy a PCWorld állítása szerint egy megbízható Intel forrás is megerősítette a tényt, azonban nincs kizárva, hogy a rajt előtt meggondolja magát a vállalat. Ennek bizonyára sokan örülnének, viszont ha marad a jelenlegi álláspont, az újabb löketet adhat a Ryzen processzoroknak!

vissza
Legolvasottabb cikkek