Dying Light 2 - saját multiplayer rendszerrel újít

2018-06-14 20:43:00

Chris Avellone jóvoltából megismerhettük a Microsoft E3 konferenciáján a Dying Light 2-t. Az első részben már megismert parkour ód továbbra ia hatalmas szerepet kap a játékban, a sztori maga pedig 15 évvel az első epizód után veszi fel a szálakat. A túlélő frakciók biztos élőhelyet keresve járják a városokat, a terület mintegy négyszer nagyobb lesz az előzményben látottaknál, ráadásul döntéseink is fontosabb szerephez jutnak környezetünket illetően.

Az előzetes után egy demot is kaptunk, mely döntéseink következményeit kívánta szemléltetni egy küldetésen keresztül, ahol főhősünk vízellátás érdekében folytatott tárgyalásokat. A két párbeszéd más-más végkifejletet eredményezett, ezen opció azonban csak egy volt a sokszáz közül. 

Ezen információkon felül megtudtuk, hogy a többjátékos mód ezúttel nagyobb prioritást élvez majd. Leszögezék azt is, hogy ennek köze sincs a battle royalhoz. Természetesen figyelemmel követik a stílus utáni hatalmas érdeklődést, de a Dying Light 2 a saját módján közelíti meg a multiplayert. Ettől függetlenül rengeteg meglepetésben részesülünk majd.

Készül egy DLC Bad Blood címen, melyet a megjelenés utáni időszakban kívánnak kiadni. Ennek keretein belül egyfajta versenysorozatban vehetünk részt az idő és a zombik ellen. Feladatunk az erőforrásg-yűjtése Harran számára. Ingyenes formában juthatunk hozzá e tartalomhoz, a hivatalos honlapon pedig már fel is iratkozhatunk a global playtestre.

Bár különösebb módon nem ismertük meg a többjátékos módot, az egyszemélyes kalandokban is bőven lelünk majd szórakozást. A fejlesztők elmondása alapján a játék minden téren javulni fog elődjéhez képest. Egyfajta narratív sandbox címet képvisel a folytatás, döntéseink nem csak a körülöttünk élők hozzáállását, de a komplett környezetet befolyásolják. A megjelenési dátum egyelőre nem ismert, de remélhetőleg 2019 folyamán hozzájuthatunk a Dying Light 2-höz!

vissza
Legolvasottabb cikkek