Divatdiktátor lenne az Alcatel Shine Lite

2016-11-15 13:11:21

Az Alcatel a Marie Claire Fashion Days keretében mutatta be itthon a Shine Lite-ot, mely nem a belső felszereltségével kíván igazán hódítani, hanem divatos külsejével vonzaná magához a vásárlókat.

 

Még a berlini IFA kiállítás keretében leplezte le legújabb készülékét az Alcatel, mely a Shine Lite nevet kapta meg. Igen, két dolog is eszünkbe juthat, egyrészt régen volt Shine névre hallgató telefont az LG-ről (az elején egy értéktelen görgővel), a másik pedig, hogy valószínűleg érkezik majd a jövőben egy sima Shine verzió is. Az biztos, hogy manapság már a mobil is az öltözék része, meghívott vendégként Lakatos Márk stylist is ezt a véleményt erősítette.

alcatel-shine-lite-1

A készülék a középkategóriás modellekhez képest jobban néz ki, a 141,5 x 71,2 x 7,5 milliméteres dimenziókkal rendelkező Shine Lite az üveg elő- és hátlappal, a fém kerettel, illetve a 2,5D-s kijelzőt védő karcálló üveggel bizonyítja, igenis a középső szegmensben is van helye a dizájnnak. A képernyő IPS technológiát használ, jó a fényereje, és 720 x 1280 pixelt jelenít meg. A hátul lévő ujjlenyomat-olvasó kitűnően működik, plusz tud olyat, hogy mindegyik ujjmintához más-más feladatot társít, vagyis például mutatóujjnál a kamera, gyűrűsujjnál pedig a böngésző nyílik meg.

alcatel-shine-lite-2

Az Alcatel szépsége külsőleg tehát nagyon vonzó, belsőleg azonban már picit gyengébb, hiszen egy négy darab, 1,3 gigahertzes Cortex-A53 magot felvonultató processzort tartalmaz, méghozzá egy MediaTek MT6737 chipsetbe pakolva. A Mali-T720 grafikus gyorsító mellett szót érdemel még a 16 gigabájtos adattároló, a microSD foglalat, valamint a 2 gigabájtnyi rendszermemória.

alcatel-shine-lite-3

A hátul lévő kamerával maximum 13 megapixeles képek rögzíthetők, sötétben egy dupla tónusú ledes villanó segít be. A ragyogásra az 5 megapixeles másodlagos szenzor, és a hozzá tartozó ledes vaku teszik fel a pontot. Nagyszerű hír, hogy van FM-rádió, és természetesen nem maradt el a GPS, a WiFi, a Bluetooth 4.2, az USB OTG, és a duál SIM támogatás (dual standby) sem. A 2460 milliamperórás akkumulátortól valószínűleg maximum egy napos üzemidőt várhatunk.

Az Android 6.0 operációs rendszert futtató Shine Lite itthon hamarosan hivatalosan is kapható lesz, méghozzá 65-70 ezer forint körüli áron.

vissza