Denuvo védelmet kap a Death Stranding PC-s változata

2020-03-03 19:23:00

Végre ténylegesen bejelentésre került a Death Stranding PC-s változata, mely a június 2-i bűvös dátumot tűzte ki maga elé célul. A már megjelent Steam-oldal egy pontján a játékosok nagy részének megakadt a szeme, miszerint a port a Denuvo DRM-et fogja használni. 

Immáron szinte köztudott, hogy a kalózkodás megállítása érdekében valójában semmiféle beavatkozás nem történt, még a Resident Evil 7 megjelenésekor (amit ugyebár kevesebb, mint egy hét alatt sikerült crackelni) maga a Denuvo is beismerte, nincs feltörhetetlen védelem. Az már csak a ráadás, hogy a céget teljesítményvesztés miatt is rengeteg kritika érte. Emlékezzünk csak vissza a Devil May Cry 5-re, ahol a Denuvo nélküli változatban átlagosan mintegy 25%-kal több FPS-t sikerült elérni., így a Capcom végül el is távolította a DRM-et, de a Mass Effect: Andromeda, a Rime, Strange Life: The Storm, és a Rage 2 is hasonló sorsra jutott.

Persze nem minden esetben ilyen radikális a helyzet, a Final Fantasy 15 esetében például egyáltalán nem volt hátránya a dolognak, egyedül talán a töltési idők növekedtek... Akárhogy is, a Steam fórumai már tele vannak az ezzel kapcsolatos bejegyzésekkel, és elég ritka a pozitív komment a témát illetően. 

vissza
Legolvasottabb cikkek